Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 52/2016
Headlines

De Nationale Onderwijsgids wenst u een goede jaarwisseling
Ook in het nieuwe jaar zullen wij u op de hoogte houden van het laatste nieuws in de onderwijswereld. De redactie van de Nationale Onderwijsgids wenst u een gezellige jaarwisseling en de beste wensen voor het nieuwe jaar.
 
Goorhuis: welzijn kind moet belangrijker zijn dan voldoen aan cognitieve normen
In Nederland wordt teveel nadruk gelegd op het voorkomen en wegwerken van leerachterstanden en dat kan ten koste gaan van het welzijn van kinderen. Dat zegt voormalig lector Early Childhood Sieneke Goorhuis-Brouwer.

RVS: eenzaamheid onder jongeren wijdverbreid
Eenzaamheid is een breed maatschappelijk probleem. Dit zegt voorzitter Pauline Meurs van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). Vooral bij jongeren ligt dit onderwerp nog in de taboesfeer, terwijl gevoelens van er niet bij horen en uitsluiting onder scholieren wijdverbreid is.

Ruime meerderheid scholen voldoet aan urenrichtlijn bewegingsonderwijs
In het schooljaar 2014-2015 besteedde 79 procent van de scholen in het basisonderwijs voldoende uren aan bewegingsonderwijs. Bij 83 procent van de scholen uit de steekproef werd het bewegings-onderwijs door een bevoegde (vak)leerkracht gegeven.

Dekker: 'Eerste resultaten wet Veiligheid op school merkbaar'
Vlak voor het kerstreces stuurde staatssecretaris Dekker van Onderwijs de uitkomsten van de Monitor sociale veiligheid in en rond scholen naar de Tweede Kamer. Op basis van de cijfers concludeert Dekker dat de eerste resultaten van de wet Veiligheid op school voorzichtig merkbaar zijn, maar dat er altijd werk aan de winkel is en blijft.

2017: ov-kaart voor minderjarige mbo'ers en meer inspraak
Voor scholieren en studenten brengt het nieuwe jaar belangrijke wijzigingen met zich mee. Zij krijgen meer rechten en de inspraak wordt versterkt. Zo hebben de 120.000 studenten die een bol-opleiding doen vanaf 1 januari recht op een ov-studentenkaart.
 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Zorgvergelijker
Interview
LNHV: 'De neiging voor mannen te kiezen past niet meer in 2017'

Ondanks de toenemende aandacht voor de problematiek, is het aantal vrouwelijk hoogleraren in Nederland nog steeds erg laag. Op de Europese ranking van 2015 scoren alleen Litouwen, Tsjechië en Cyprus slechter. De resultaten van de meest recente Monitor Vrouwelijke Hoogleraren zorgde bij het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) voor teleurstelling. Voorzitter en hoogleraar Levenswetenschappen Ingrid Molema: “Sollicitatiecommissies zijn vrouwen niet goed gezind.”

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to korne@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Sontweg 13 · Groningen, Groningen 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp