Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 21/2015
Headlines
Mensen met beperking nog altijd op grote schaal uitgesloten
Mensen met een beperking kunnen nog altijd op grote schaal niet op alle terreinen van het maatschappelijk leven meedoen, zo schrijft het College voor de Rechten van de Mens. Dit jaar zal Nederland het VN-verdrag inzake personen met een handicap een nieuwe impuls geven om daar verandering in te brengen.
Psychische problemen onder tiners en twintigers zorgwekkend
Dit jaar telt Nederland 415.000 mensen die arbeidsongeschikt zijn verklaard om een psychische aandoening of een gedragsstoornis. Vooral onder tieners en twintigers zijn de cijfers zorgwekkend. Van de ruim 72.000 arbeidsongeschikte jongeren, zit 85 procent thuis vanwege stress, depressiviteit of een ontwikkelingsstoornis.
'Bullycheck' moet pesten op school voorkomen
Vandaag introduceert Stichting Kinderen en Opvoeding een nieuw middel om pesten op het voortgezet onderwijs en mbo aan te pakken; BullyCheck. BullyCheck is geen anti-pestprogramma, maar een middel om het pesten op school snel en effectief de kop in te drukken.
OCW zet cijfers onderwijs, cultuur, wetenschap en emancipatie online
Vanaf vandaag verschijnen meer dan 500 feiten en statistieken over onderwijs, cultuur, wetenschap en emancipatie online op de website www.ocwincijfers.nl. Het is voor het eerst dat alle cijfers en statistieken over de verschillende beleidsterreinen van het ministerie online samenkomen
Allochtone student: Meer solliciteren, minder stagevergoeding, lager eindcijfer
Uit de Nationale Stagemonitor, die vandaag gepresenteerd wordt, blijkt dat allochtone studenten nog altijd te maken krijgen met discriminatie bij het vinden van en tijdens hun stage. De studenten moeten meer brieven sturen dan hun autochtone klasgenoten, ze krijgen minder stagevergoeding en hun eindcijfer is lager.
Docenten Alfa-college schrijven boek ‘Samen aan de slag met Drieslag Taal’
Docenten van het Alfa-college hebben gezamenlijk een boek ontwikkeld. ‘Samen aan de slag met Drieslag Taal’ is een inspirerend boekwerk over taalbewust beroepsonderwijs.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Stichting Aanzet
Column
Moderne talen leren en dyslexie

Moderne talen….vroeger noemden ze dat vreemde talen. Voor dyslecten is Nederlands al een vreemde taal! Valt een taal te leren of is het een talent, een knobbel? Het is een hobbel die je helaas moet nemen…

Het klinkt nog wel aardig in de oren, Engels of Frans. Maar dan zie je de woorden staan en dan denk je...ik had me daar toch echt een andere schrijfwijze voor ogen! Die talen...je kan er als dyslect niet vroeg genoeg mee beginnen.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.