Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 35/2015
Headlines
Drastische afname aantal pabo-aanmeldingen
Er hebben zich dit jaar drastisch minder studenten aangemeld voor de opleiding tot leraar basisonderwijs. Per pabo zijn er gemiddeld 30 procent minder aanmeldingen dan vorig jaar. Er zijn pabo's waarbij het aantal aanmeldingen is gehalveerd. 
 
'Gruwelijk gepeste' lerares pleegt zelfmoord
Een docente van het Limburgse Sint Maartenscollege heeft zelfmoord gepleegd. De vrouw schrijft in haar afscheidsbrief dat de pesterijen van collega's de aanleiding zijn voor haar zelfmoord. CNV Onderwijs laat in een reactie weten dat er meer aandacht moet komen op pabo's en lerarenopleidingen voor pesten. 
Pilot Overstapcoach vmbo naar mbo lijkt succesvol
Coaches die risicoleerlingen begeleiden tijdens hun overstap van het vmbo naar het middelbaar beroepsonderwijs, dat is het idee achter de pilot Overstapcoach. Sinds mei kunnen 50 leerlingen rekenen op de steun van drie overstapcoaches.
Schooltv.nl biedt video-omgeving aan voor leerkrachten
Schooltv.nl biedt 10.000 video's over diverse onderwerpen die leerkrachten kunnen gebruiken in de lessen. De video-omgeving van Schooltv is er voor begeleiders in de kinderopvang en leerkrachten in het primair en voortgezet onderwijs.  
 
Scholen van start met Regeling Impuls Muziekonderwijs
De Regeling Impuls Muziekonderwijs is door het ministerie van Onderwijs in het leven geroepen om het vak muziek een vaste plek in het onderwijsprogramma te geven. De bedoeling is dat scholen de kennis en deskundigheid van de leerkrachten vergroten, structureel muziekles verzorgen onder schooltijd en verbindingen leggen tussen binnenschoolse en buitenschoolse muziekactiviteiten.
Rotterdam opent 'Leraar van het jaar' verkiezing
Wie is de leraar of lerares die leerlingen echt weet te inspireren en motiveren? Tot vrijdag 11 september kan iedere Rotterdammer zijn of haar favoriete leraar aanmelden voor de Leraar M/V van het jaar. Leraren en leraressen kunnen op www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl genomineerd worden. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Het Concertgebouw
Column
Nieuwe regelingen op een rij
Met de start van het nieuwe school- en studiejaar gaan diverse wetswijzigingen en maatregelen in voor het onderwijs. De Nationale Onderwijsgids zet de belangrijkste veranderingen op een rij.  
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.