Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 41/2015
Headlines
PvdA dient motie om om rekentoets niet mee te laten tellen
De PvdA heeft in de Tweede Kamer een motie ingediend om de rekentoets niet mee te laten tellen voor het examen in het vmbo, havo en mbo. Een groot aantal oppositiepartijen heeft deze motie ondertekend. Op 13 oktober wordt er over de motie gestemd. De VO-raad pleit ervoor ook het vwo in de aanpassing mee te nemen.
 
Win 10x het boek Meester Mark vraagt door
Na het enorme succes van Meester Mark draait door, waarin journalist Mark van der Werf vertelt over zijn stormachtige overstap naar het lerarenbestaan, ligt de minstens zo succesvolle opvolger Meester Mark vraagt door in de winkels. Herkende jij ook zoveel in zijn verhaal en wil je weten hoe andere leerkrachten over het wél overleven? Lees dan Meester Mark vraagt door. De Nationale Onderwijsgids geeft 10 exemplaren weg!  
'Kinderdagverblijven spelen grote rol in het stimuleren van water drinken'

Gemiddeld heeft één op de zeven Nederlandse kinderen over gewicht. De zoete dranken die kinderen krijgen dragen hier aan bij. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) benadrukt daarom dat het belangrijk is dat kinderen van jongs af aan wennen aan de smaak van water. Kinderdagverblijven kunnen hier een grote rol in spelen. Kinderopvangorganisatie Smallsteps heeft inmiddels het drinken van water in haar voedingsrichtlijn vastgelegd.

Leraren van het Jaar 2015 bekendgemaakt
Op het Lerarencongres zijn gisteren de vier nieuwe Leraren van het Jaar bekend gemaakt: Wouter Siebers van de Michaëlschool uit Amersfoort werd uitgeroepen tot Leraar van het Jaar primair onderwijs. De winnende leraar in het speciaal basisonderwijs komt ook uit Amersfoort; dat is geworden Lonneke Thijs van SBO Mulock Houwer.  
 
Bussemaker geeft startsein voor Veel Meer Meester-campagne
NHL Hogeschool organiseert op donderdag 15 oktober een event op het centraal station van Leeuwarden in het kader van de campagne ‘Veel Meer Meester’. Minister Bussemaker van Onderwijs geeft in Leeuwarden het startsein voor de aftrap van de landelijke campagne ‘Veel Meer Meester’.
Inspectie gaat onderwijsresultaten voortgezet onderwijs anders beoordelen
Vanaf het schooljaar 2016 weegt de Inspectie van het Onderwijs de resultaten die scholen in het voortgezet onderwijs bereiken met hun leerlingen op een andere manier. Er wordt nu nog een proef gedraaid met schaduwbestanden, zodat scholen alvast kunnen zien hoe het nieuwe onderwijsresultatenmodel voor hen uitpakt. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Vakcollege Groep
Interview
Wethouder Van de Burgt: 'Onderwijsstad Dordrecht laat zien: er is meer dan school'

Vandaag gaat de Nationale Onderwijsweek weer van start. Gastheer van dit jaar is Dordrecht, Nationale Onderwijsstad van het jaar 2015-2016. Een trotse wethouder van Onderwijs, Bert van de Burgt, legt aan de Nationale Onderwijsgids uit waaraan zijn stad de titel Onderwijsstad te danken heeft en wat er het komende jaar op de planning staat. 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.