Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 16/2015
Headlines
Nationale SEN Conferentie 'Passend Onderwijs in de klas'
Op woensdag 16 september 2015 wordt het Nationale SEN Conferentie georganiseerd met als thema 'Passend Onderwijs in de klas'. De conferentie is voor iedereen die beroepshalve betrokken is bij Special Educational Needs (SEN).
'Taalzwakke kinderen leren meer van digitaal prentenboek'
Kinderen leren meer van digitale prentenboeken dan van statische boeken. Vooral taalzwakke kinderen begrijpen een verhaal beter dankzij bewegende beelden. Interactieve spelletjes werken juist verstorend.
'Onderwijssysteem is minder flexibel en biedt minder kansen'
Leerlingen en studenten in Nederland halen sneller een diploma dan voorheen, maar het onderwijssysteem biedt mogelijk minder kansen. Terwijl de efficiëntie toeneemt, lijkt het onderwijssysteem minder flexibel te worden voor leerlingen en studenten.
Duizenden mbo'ers krijgen les in voorkomen van hoge telefoonrekeningen
Normal_wwjb2jpgGisteren is het startschot gegeven voor de Phone Challenge Workshop. Aan het Kellebeek College in Bergen op Zoom woonde staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken een les bij over telefoonkosten door gastdocenten uit de telecomsector. Tijdens de les ging de staatssecretaris met de mbo-studenten in gesprek. 
Kinderpsychiaters bezorgd over toename gebruik ADHD medicatie
Normal_ritalin-540x304Vandaag ontvangt staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid uit handen van de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) een statement over ADHD en gebruik van medicatie.
'Geen vervanging bij ziekte leerkrachten door nieuwe wet'
Normal_klas_lokaal_leeg_school_stoelen_tafelsDoor de nieuwe wetgeving komt er bij ziekte van docenten geen vervanging meer, waarschuwt de stichting Katholiek Onderwijs Noord Oost Twente (Konot). De stichting roept ouders in een brief op om bij minister Asscher van Sociale Zaken protest aan te tekenen tegen de wet.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Driestar educatief
Column
Hoe bereid je je voor op het centraal examen?

De centrale examens lijken nog ver weg, maar de tijd vliegt en voordat je het weet, is het al zover. Maar hoe kun je je hier nou op het best op voorbereiden? In dit blog krijg je hiervoor tips en tricks! Bij het voorbereiden van het centraal examen is het belangrijk om de volgende stappen te doorlopen.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.