Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 46/2014
Headlines
'150 miljoen niet gebruikt voor banen jonge leerkrachten'
Basisscholen en middelbare scholen hebben in 2014 150 miljoen euro gekregen van het ministerie van OCW om 3000 banen voor jonge leerkrachten te creëren. Het geld is echter besteed aan het dichten van gaten in de begroting en nieuwe banen zijn er nauwelijks gekomen.
Toegelaten eindtoetsen Basisonderwijs bekend
Staatssecretaris Dekker (OCW) heeft vandaag besloten om, naast de centrale eindtoets van de overheid, het gebruik van twee andere toe te laten in het basisonderwijs. Het gaat om de eindtoetsen ROUTE 8 van A-VISION en IEP van bureau ICE. De staatssecretaris is tevreden: “Ik ben blij dat duidelijk is welke eindtoetsen scholen mogen gebruiken.
Aandacht voor voorlezen en taalstimulering bij voorschoolse instellingen
De afgelopen weken hebben 6 voorschoolse instellingen uit de gemeenten Rheden en Renkum een samenwerkings-overeenkomst getekend met de bibliotheek Veluwezoom. De partijen gaan voorlezen en aandacht voor taalstimulering structureel inbedden in het dagprogramma.
Websites mbostad.nl en beroepeninbeeld.nl vernieuwd
De websites mbostad.nl en beroepeninbeeld.nl zijn grondig vernieuwd, aan elkaar gekoppeld en opnieuw gelanceerd. De websites bieden vmbo- en havoleerlingen uitgebreide informatie over alle mbo-opleidingen en beroepen en helpen hen een goede studie- en beroepskeuze te maken.
Kinderen met een leesbeperking beleven plezier aan boeken
De pilot ‘Aangepast Lezen en Makkelijk Lezen Plein in de Bibliotheek op school’ laat zwakke lezers en dyslecten op twee basisscholen in Den Bosch plezier beleven aan boeken en lezen. Kinderen, leerkrachten en ouders reageren enthousiast op de leesbevorderende materialen, die hieraan ten grondslag liggen.
Kans op voortijdige schooluitval kleiner na Halt-straf
Het voortijdig schoolverlaten onder jongeren die een licht vergrijp hebben gepleegd is sterk minder bij de groep die voor hun daad een straf bij bureau Halt hebben uitgevoerd. Een Halt-straf verlaagt de kans op schooluitval met ruim 32 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht onder bijna 950 licht-criminele jongeren.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
TechniekTalent.nu
Interview
Wim Pijbes, directeur Rijksmuseum: ''Techniek heb je overal, creativiteit maakt het verschil.''

“Allemaal eervolle momenten die het openingsjaar (2013) van het Rijksmuseum en de nasleep ervan tot een breed en langdurig feest maken”, zegt Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.