Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 4/2016
Headlines
Platform Onderwijs2032: 'Basis voor toekomstgericht onderwijs gelegd
Alle leerlingen op scholen in het primair en voortgezet onderwijs moeten in de toekomst een vaste basis meekrijgen van Nederlands, Engels, rekenvaardigheid, wiskunde maar ook digitale geletterdheid en burgerschap.
Meer mogelijkheden voor diabeteszorg op school
De mogelijkheden voor goede diabeteszorg op school zijn verruimd. Ook schoolpersoneel mag nu bij kinderen bloedsuiker meten en insuline toedienen. Het weigeren van kinderen met diabetes door scholen is verleden tijd.
 
Onderzoek: 'De Bibliotheek op school' bevordert leesvaardigheid
Kinderen die op de basisschool meer boeken hebben om uit te kiezen, lezen meer en worden betere lezers. Ook hun Cito-resultaten voor begrijpend lezen liggen hoger. Dat blijkt uit onderzoek van pedagoog Thijs Nielen, die op 26 januari is gepromoveerd aan de Universiteit Leiden.
CDA op de bres voor doveninternaat Guyot Kentalis in Haren
De Tweede Kamerfractie van het CDA wil dat staatssecretaris Dekker van Onderwijs zijn besluit over het doveninternaat in Haren terugdraait. Het stopzetten van de subsidie van het internaat noemt Kamerlid Michel Rog "een kwalijke en kortzichtige bezuinigingsmaatregel".
Spellingscontrole niet langer toegestaan bij examen dyslectische leerlingen
Het is voor leerlingen met dyslexie het komende eindexamen niet toegestaan om gebruik te maken van de spellingscontrole op hun computer. Tot verbijstering van een Kamermeerderheid en de scholen is deze regel afgelopen najaar door het College voor Toetsen en Examens (CvTE) ingevoerd.
Webinar: Microsoft certificeringen op school
Maandag 15 februari van 15:00 tot 15:45 uur nodigen wij jou graag uit voor het webinar ‘Microsoft certificeringen op school’. Dit webinar wordt gepresenteerd door Ymke Manders (Productmanager Leren & Certificeren bij SLBdiensten en Slim.nl) en door Andres Taveras Figuereo, MOS en MTA docent én stagebegeleider aan het ROC van Amsterdam/ MBO College.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
IPON
Column
Wat je geeft ben je zelf

‘Het programma van het schoolvak Nederlands heeft te weinig inhoud, is niet uitdagend genoeg en het sluit onvoldoende aan bij de maatschappelijke eisen voor taalvaardigheid en geletterdheid. Dat moet en kan beter’, aldus de opstellers van het manifest Nederlands op school.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.