Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 36/2016
Headlines
'Beter luisteren naar inbreng ouder van kind met beperking'
Er moet beter worden geluisterd naar de inbreng en ervaringen van ouders van kinderen met een beperking of chronische ziekte. Dit komt het onderwijsbeleid ten goede, zegt Ieder(in).
 

Zwakke scholieren moeten contract tekenen van middelbare scholen
Tenminste zeven middelbare scholen hebben ouders en leerlingen een contact laten ondertekenen waarin ze eisen stellen aan de resultaten en de inzet van leerlingen. 

Steeds minder mannen voor de klas in basisonderwijs
In het basisonderwijs staan er steeds minder mannen voor de klas. Een op de zes scholen heeft zelfs helemaal geen meesters meer in dienst. Ondanks campagnes als Veel meer meester! lukt het niet meer jonge mannen aan te trekken voor het lerarenberoep.

Mbo krijgt toelatingsrecht en bindend studieadvies
Van minister Bussemaker (Onderwijs) mogen mbo's geen studenten meer weigeren. Daaraan koppelt zij wel een bindend studieadvies. Die combinatie valt niet bij alle fracties goed.

#ikgaookweernaarschool (NSGK) wil kinderen met beperking in reclames
De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) voert in augustus en september de online campagne #Ik ga ook weer naar school. Met deze campagne willen zij de aandacht vestigen op de honderdduizenden kinderen met een handicap die ook weer naar school gaan.

Bussemaker investeert in gelijke kansen in hoger onderwijs en mbo
Minister Bussemaker neemt maatregelen om kinderen van laagopgeleide ouders dezelfde kansen te bieden als hun leeftijdsgenoten met ouders die wel hebben gestudeerd. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Joke Smit College
Beschouwing
Onrust op de Gülenscholen: 'De Turkse samenleving staat onder curatele'

Rechtszaken, escalatie in Whatsappgroepen, dreigementen en intimidaties. Sinds de couppoging in Turkije half juli is het erg onrustig op de zogenoemde Gülenscholen in Nederland. Het gevolg: honderden ouders die hun leerlingen van school haalden. Na enkele heftige weken voorafgaand aan het nieuwe schooljaar lijkt de rust enigszins teruggekeerd, maar een oplossing is er nog lang niet.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to klantrelaties@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Sontweg 13 · Groningen, Groningen 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp