Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 24/2016
Headlines
Dullaert gaat het thuiszitten te lijf
Staatssecretarissen Dekker (Onderwijs) en Van Rijn (Volksgezondheid) hebben in Utrecht een pact gesloten met de PO-Raad, de VO-raad, het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om het aantal thuiszitters omlaag te brengen.
 

App gelanceerd waarmee leerlingen hun docent feedback kunnen geven
Er is een nieuwe app gelanceerd waarmee leerlingen feedback kunnen geven aan hun docent. Zo worden leerlingen meer betrokken bij de inhoud en kwaliteit van hun les.

Medezeggenschap in het onderwijs wordt versterkt
De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel Versterking Bestuurskracht van minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker (Onderwijs). Hierdoor wordt de medezeggenschap in het onderwijs versterkt.
 

Nationale Onderwijsgids geeft 5x het eerste boek van Pascal Cuijpers weg!
Onze columnist Pascal Cuijpers heeft zijn eerste boek uitgebracht! In het boek 'Leraren hebben meer vakantie dan mensen die werken' maakt Cuijpers een selectie uit de columns en korte verhalen die hij schreef over het onderwijs.

 

'Meer flexibiliteit leidt tot beter passend onderwijs voor kinderen met autisme'
Veel kinderen met autisme hebben baat bij een flexibelere omgang met procedures en regeltjes. Hierdoor wordt voor hen passend onderwijs op een reguliere school meer mogelijk, volgens de werkgroep 'Vanuit Autisme bekeken'.

Kortingsactie voor Madame Tussauds en The Amsterdam Dungeon

Diploma net binnen, vakantie is gestart en wat ga je dan doen? Madame Tussauds en The Amsterdam Dungeon hebben in de zomervakantie een speciale kortingsactie voor scholieren en leerkrachten.

Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Effent
Column
Leesvaardigheid op de middelbare school

Lezen is een vaardigheid die constant wordt gebruikt. Iedereen heeft het nodig om in het dagelijks leven te kunnen functioneren. Daarnaast is het een voorwaarde om goed te kunnen leren. Uit onderzoek is gebleken dat begrijpend lezen bepalend is voor het schoolsucces. Reden genoeg om eens stil te staan bij leesvaardigheid op de middelbare school en de manieren om deze vaardigheid te verbeteren. Tijdens de basisschoolperiode wordt er structureel aandacht besteed aan de leesvaardigheden van de leerlingen.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.