Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 39/2015
Headlines
Hogescholen Windesheim en Avans beste in Elsevier-ranglijst
Hogeschool Windesheim krijgt de hoogste waardering van studenten van alle grote hogescholen in Nederland. Avans is gekozen tot de beste middelgrote hogeschool. Dat blijkt uit ranglijst van 'beste studies 2015' van opinieblad Elsevier. 
 
Gemeenteraad neemt besluit over eigen bijdrage vso-leerling
De gemeenteraad in Rijssen – Holten neemt morgen een besluit over de eigen bijdrage die ouders van kinderen met een beperking moeten betalen als zij hun kind zelfstandig naar school laten gaan.Momenteel is er onduidelijkheid over de eigen bijdrage. 
Studie Experience helpt je bij het maken van de juiste studiekeuze

Jaarlijks zijn er ruim 200.000 scholieren die eindexamen doen. Al deze scholieren staan voor een belangrijke keuze: wat wordt mijn vervolg studie, of ga ik aan het werk? Door het enorme aanbod van opleidingen is het maken van een juiste studie- of beroepskeuze in de loop der jaren steeds moeilijker geworden.

PO-Raad niet blij met meldplicht kindermishandeling
De PO-Raad, branchevereniging voor scholen in het (speciaal) basisonderwijs, ziet weinig in het voorstel om leraren te verplichten hun vermoedens van kindermishandeling te melden.  
 
Extra geld voor nieuwe Vakroutes vmbo-mbo
Minister Bussemaker van Onderwijs geeft vandaag op het Via Nova College in Utrecht het startsein van een nieuw Vakroute-programma. Een Vakroute is een opleiding die start in het vmbo en doorloopt tot en met het middelbaar beroepsonderwijs, waarbij veel wordt samengewerkt met het regionaal bedrijfsleven.
Proef met gratis E-bike moet studenten uit trein halen
Om overvolle treinen tegen te gaan krijgen studenten mogelijk een gratis E-bike om naar hun hogeschool of universiteit te gaan. Het ministerie van Onderwijs bekijkt momenteel de mogelijkheden om studenten uit de te drukke treinen te krijgen. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Leren met Tablets
COLLEGEREEKS Breinkunde in het onderwijs

Over biologische en neuropsychologische factoren in talentontwikkeling, leren en gedrag
Leg uw oor te luister bij de wetenschap en reken af met neuromythen en andere fabeltjes.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.