Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 15/2017
Headlines

Onderwijsinspectie: onbenut talent door te grote schoolverschillen   
Het Nederlandse onderwijs laat te veel talenten van leerlingen en studenten onbenut. Dit constateert de Inspectie van het Onderwijs in De Staat van het Onderwijs 2015/2016. Dit wordt deels veroorzaakt door te grote verschillen tussen scholen.

CBS: Minder groei leerlingen voortgezet onderwijs    
In de schooljaren 2010/2011 tot en met 2015/2016 nam het aantal leerlingen in het voortgezet onderwijs met gemiddeld 10.000 leerlingen per jaar toe. In 2016/2017 vlakte deze groei af, en steeg het aantal leerlingen met nog geen 200 tot bijna 996.000.

'Basisbeursgeld leidt niet tot investering hoger onderwijs'    
De investeringen afkomstig uit de afschaffing van de basisbeurs leiden per saldo niet tot een investering in het hoger onderwijs. Het geld per student gaat aankomende jaren alleen maar verder afnemen.

Nood wordt steeds hoger: school lokt wiskundeleraar met 10.000 euro   
Het Andreas College in Katwijk biedt maar liefst 10.000 euro aan een eerstegraads docent(e) wiskunde die op de school wil komen werken. Dit is tot nu toe de hoogste welkomstpremie in een ultieme poging nieuwe leraren te lokken.

'Werkdruk leraren door grote klassen en papierwerk'   
De werkdruk voor leraren in het basisonderwijs wordt veroorzaakt door grote klassen, te veel leerlingen die extra begeleiding nodig hebben en vooral door administratieve rompslomp. De verplichting om alles te vast te leggen en te documenteren is voor leerkrachten enorm tijdrovend.

Wat zijn 21st century skills en waarom kunnen we straks niet meer zonder?      
De 21st century learning skills zijn vaardigheden die als onmisbaar worden gezien om succesvol te functioneren in de huidige maatschappij. In de wereld van nu is met één druk op de knop oneindig veel informatie en kennis beschikbaar over elk denkbaar onderwerp.
 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
De Nederlandsche Bank
Interview
Leerkrachten pikken het niet langer en komen in actie 

Aan het inkomensverschil tussen leraren in het basisonderwijs en die in het voortgezet onderwijs moet een eind komen, vinden tienduizenden leerkrachten. Zij willen dat het nieuwe kabinet hiervoor 1,8 miljard euro per jaar uittrekt. Waarom komt deze eis juist nu op tafel, terwijl het inkomensverschil al sinds 1985 bestaat?

Als ‘PO in Actie’ puur om het geld zou gaan, dan zou het bij lange na niet de 33.000 likes op Facebook aantikken, denkt Thijs Roovers van de actiegroep die onder andere pleit voor een hoger salaris voor leerkrachten in basisonderwijs. Het gaat om veel meer dan alleen geld.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Griffeweg 9 · Groningen, Groningen 9724 GE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp