Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 10/2014
Headlines
Gratis bijeenkomst over duurzaam onderhoud van schoolgebouwen
Dinsdag 25 maart organiseert Bouwstenen voor Sociaal een bijeenkomst over duurzaam onderhoud en energiebesparing voor scholen, kinderopvang- centra en zorgpartijen. Vanaf 2015 zijn scholen zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun gebouwen.
Thema Autismeweek: Ontmoet Autisme
Van 29 maart tot en met 5 april is het Autismeweek. Door het organiseren van deze week willen het AutismeFonds en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht geven aan Wereld Autisme Dag (2 april).  
Meetinstrument in de maak voor kwaliteit gastouderopvang
Het Kohnstamm Instituut gaat een meetinstrument ontwikkelen om de pedagogische kwaliteit van de gastouderopvang in kaart te kunnen brengen. De belangstelling onder ouders voor opvang door gastouders neemt toe maar er is nog weinig zicht op de kwaliteit van deze vorm van opvang. Het meetinstrument moet in het najaar van 2014 klaar zijn.
Elke Arnhemse basisschool krijgt een conciërge
Op dit moment hebben 13 van de 59 Arnhemse basisscholen geen conciërge. Dat gaat met ingang van het volgend schooljaar veranderen. “We lossen hiermee een belangrijke belofte uit ons Lenteakkoord in”, aldus Van Geffen. “Conciërges zijn belangrijk. Ze houden een oogje in het zeil, zijn een aanspreekpunt en lossen allerlei technische problemen op. Kortom: ze zijn goud waard voor de school.
Gewone' school gunstig voor kinderen met Downsyndroom
Regulier onderwijs volgen heeft een gunstig effect op de vooruitgang van kinderen met het syndroom. Zij leren beter praten, lezen, rekenen en schrijven dan kinderen met Downsyndroom in het speciale onderwijs. De klas op een 'gewone' school zou een rijkere taalomgeving bieden voor de kinderen, blijkt uit onderzoek.
Easy Annotate, studeren op je iPad, the next level
Het Nederlandse Make Me Blue is er in geslaagd het PDF studeren efficiënter te maken. Easy Annotate, is de eerste iPad app waarmee je 2 PDFs naast elkaar kan lezen, annoteren en linken. Een eenvoudige takenbalk met iconen laat je zien hoe je kan markeren, onderstrepen of een stukje tekst kan toevoegen 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
ntr SchoolTV
actie
Column
interview afbeelding
Grote klassen op de middelbare school
Grote klassen met tegen de 30 leerlingen zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Via de televisie en de krant bereiken ons schrikverhalen over uitpuilende klassen waarin leerlingen nauwelijks aandacht krijgen. Bezuinigingen in het onderwijs lijken hieraan ten grondslag te liggen. De meeste leraren zijn het er over eens dat grote klassen slecht zijn voor de kwaliteit van het onderwijs, maar is dit ook echt zo.
 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.