Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 21/2014
Headlines
Sliedrechtse basisscholen tekenen samenwerking met kinderopvang Eigenwijs
Drie basisscholen van de Vereniging Christelijk Onderwijs Sliedrecht (VCOS) hebben een samenwerking getekend met kinderopvangorganisatie Eigenwijs. Met de samenwerking willen de scholen anticiperen op het peuterplan van minister Asscher van Sociale Zaken.
Nieuwe videosite Schooltv online
De NTR heeft vandaag de geheel vernieuwde website van Schooltv gelanceerd: Schooltv.nl. Leerzame video’s vormen daarop de hoofdmoot, waaronder de circa vierduizend clips van de bekende Schooltv-beeldbank. Daarnaast bevat de nieuwe videosite talloze fragmenten van bekende jeugdprogramma’s van de NTR, zoals Sesamstraat en Het Klokhuis.
Eén op de twintig leerlingen gebruikt ritalin of angstremmer voor toetsen
In tentamen- of examenperiodes gebruikt één op de twintig jongeren wel eens Ritalin. Eenzelfde aantal gebruikt angstremmers, zoals Oxazepam. In de meeste gevallen zijn de ouders op de hoogte van het gebruik.
CNV Onderwijs stemt niet in met cao-akkoord voortgezet onderwijs
De leden van vakbond CNV Onderwijs gaan niet mee met het cao-akkoord in het voortgezet onderwijs dat vorige maand werd gesloten. Dit laat de vakbond vandaag weten.
Steeds minder stagiairs ontvangen stagevergoeding
Dit jaar krijgt 20% van de stagiairs in Nederland geen vergoeding voor hun stage. De stagiairs die wel geld krijgen, zijn er in vergelijking met vorig jaar op achteruit gegaan.
Jonge medisch specialisten vaker naar buitenland door banentekort
Het aantal jonge medisch specialisten dat, noodgedwongen, na hun studie naar het buitenland vertrekt neemt nog steeds toe. Dat blijkt uit onderzoek van De Jonge Specialist. Vijf procent van de afgestudeerde specialisten is dit jaar naar het buitenland vertrokken omdat ze in Nederland geen baan konden vinden. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
OBS De Mient
Column
De rechter weet raad
'O, rechter', sprak de burgemeester van het dorp, 'ik weet niet meer wat ik moet doen. De bewoners van dit dorp zitten elkaar enorm in de weg. De ene helft wil rust, om lekker zijn eigen dingen te kunnen doen, om lekker te slapen, om zich goed te kunnen concentreren, om zich te kunnen ontspannen. En de andere groep wil gewoon feesten! Het liefst tot diep in de nacht. En hoe meer we ervan willen zeggen, hoe meer afspraken we willen maken, hoe verontwaardigder en opstandiger de feestgangers worden. Rechter, kunt u me helpen?'  
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.