Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 23/2014
Headlines
ABN AMRO: kwaliteit van onderwijs doet er meer dan ooit toe
ABN AMRO heeft recent besloten een activatie-programma op het gebied van 'talentmaken' aan te gaan bieden op scholen voor primair onderwijs. Investeren in verbetering van het onderwijsresultaat, zo stelt de bank, leidt tot betere prestaties. Deze prestaties leiden in de toekomst dan weer tot meer bekostiging.
'Passende begeleiding doof kind met gehoorimplantaat noodzakelijk'
Passende begeleiding van dove kinderen, ook als zij een gehoorimplantaat hebben, blijft noodzakelijk. Hoewel een gehoorimplantaat zorgt voor een betere sociaal-emotionele ontwikkeling, blijven dove kinderen minder goed in staat om andermans gedrag te voorspellen.
Uitspraakgids Engels voor professionals
VU University Press, de academische uitgeverij verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, heeft een handzaam boekje vol tips uitgegeven voor iedereen die zijn uitspraak van het Engels wil verbeteren. Auteur is Laura Rupp, verbonden aan de Faculteit der Letteren van de VU.
MBO Raad positief over plannen Bussemaker hervorming mbo
De MBO Raad staat positief tegenover de hervormingen die minister Bussemaker wil doorvoeren in het middelbaar beroepsonderwijs. De inzet op excellentie en het organiseren van kleinschalig onderwijs met meer samenwerking tussen scholen zijn onderwerpen die volgens voorzitter Jan van Zijl ook bij de raad hoog op de agenda staan.
Boze studenten spreken Kamerleden aan over plannen leenstelsel
Boze studenten spraken zich vanmorgen voorafgaand aan het debat over het leenstelsel uit voor het behoud van de basisbeurs. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) overhandigde de Kamerleden bezorgde boodschappen van studenten en scholieren.
Jarige Rekenkamer presenteert kosten-batenanalyse studeren
De Algemene Rekenkamer heeft een kosten-batenanalyse gemaakt van wat studeren in Nederland. Studenten van het mbo, hbo en de universiteit kunnen op de website van de Rekenkamer en via een speciale smartphone-app 'Check je rendement' berekenen hoe lang het duurt voor de studiekosten terugverdiend zijn.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Hogeschool de Kempel
Interview
Arlene Oehlers van ITSB: “Talenten en capaciteiten centraal stellen”
 
Het Instituut voor Taal- en Studiebegeleiding (ITSB) uit Laren/Blaricum heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van basis- en middelbare scholieren in leren en studeren. Een toegewijd team van deskundigen zet zich niet alleen in om de leerprestaties van de leerlingen te helpen verbeteren maar werkt vooral aan hun zelfvertrouwen en de ontplooiing van hun talent. Oprichtster en drijvende kracht Arlene Oehlers vertelt over de onderscheidende visie die haar huiswerkinstituut tot een succes maakt.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.