Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 30/2016
Headlines
Schoolbesturen verwachten baanexplosie door pensioen docenten
Er is een duidelijke omslag gaande in het aantal beschikbare banen in het basisonderwijs. Waren er lange tijd te weinig banen beschikbaar, nu vrezen sommige schoolbesturen voor een tekort aan leerkrachten. Dit meldt Dagblad van het Noorden.
 

Staatssecretaris Dekker trekt beurs voor zomerscholen
Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs stelt in 2017 9 miljoen euro beschikbaar voor zomerscholen. Tot voor kort hadden de meeste leerlingen die op hun rapport net tekort kwamen maar twee keuzes: zitten blijven of overgaan naar een lager niveau.

Jonge docenten doen hun verhaal: ‘We draaien overuren en gaan eraan onderdoor’
Drie jonge docenten die lesgeven (of gaven) aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht zeggen te veel onbetaalde overuren te draaien. Pas afgestudeerde docenten krijgen tijdelijke contracten met weinig uren.

Pedagogisch medewerkers Rotterdam zonder hbo behouden baan
Wethouder Hugo de Jonge stapt af van zijn eis dat elke kinderopvang in Rotterdam minstens één pedagogisch medewerker (pm'er) met een hbo-diploma in dienst moet hebben.

Nieuw onderwijsconcept Zikke wil leerlingen laten leren vanuit passie
In het schooljaar 2016/2017 wordt op tien basisscholen een nieuw onderwijssysteem ingevoerd: Zikke. Zikke is een onderwijsconcept dat basisschoolleerlingen wil laten ervaren en registreren wat hun drijfveren en talenten zijn.

College voor de Rechten van de Mens: ‘ROC schuldig aan discriminatie blinde vrouw’
Het ROC in Nijmegen had een blinde vrouw niet mogen weigeren voor onderwijs. Volgens het College voor de Rechten van de Mens maakt het zich hiermee schuldig aan discriminatie en had het zich volledig moeten inzetten om onderwijs voor haar mogelijk te maken.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
NIMA
Column
Lijden door leiden of dienend leiderschap?

De docent was een mooie man à lá Clooney maar dat mocht niet baten. Je zag hem denken met het angstzweet op zijn gezicht: “Oh, help daar ga ik weer… ik krijg ze niet mee, ze luisteren niet. Ze zijn niet geïnteresseerd.” Met als gevolg dat het geroezemoes doorging en niemand hem serieus nam. 
Dan de docente waar we als de dood voor waren. Bang voor haar scherpe woorden en minachtende blik. We durfden nauwelijks adem te halen. 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.