Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 43/2015
Headlines
Islamitische Universiteit bedreigd om haattweets rector
De Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) heeft bedreigingen ontvangen als reactie op de Twitteruitspraken van rector Ahmed Akgündüz. Volgens een woordvoerder van de school zijn de bedreigingen niet alleen gericht op de rector zelf maar ook zijn collega's.
 
Vluchtelingen melden zich massaal aan bij LOI
De online onderwijsinstelling LOI heeft voordeel bij de komst van vluchtelingen naar Nederland. De Syriërs hebben namelijk grote belangstelling voor het volgen van een cursus, extra scholing of een studie.
Belangenorganisaties: Kijk niet alleen naar meivakantie

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs wil dat alle scholen op hetzelfde moment de meivakantie starten en eindigen. Belangenorganisaties vinden dat de bewindsman ook naar de andere vakanties moet kijken.

‘Kinderen speciaal onderwijs automatisch in doelgroepregister’
Jongeren met een arbeidshandicap of aandoening die wel willen werken, zijn onzichtbaar voor de overheid. Dat stelt Jan-Jaap de Haan, directeur van Cedris, de brancheorganisatie van sociale werkbedrijven. PvdA-Kamerlid John Kerstens pleit er daarom voor om leerlingen in het speciaal onderwijs automatisch in het doelgroepregister te laten opnemen.   
 
Ouders willen ‘omgangsvormen’ in het onderwijs
Een meerderheid van de ouders wil dat ‘omgangsvormen’, sociale media en Engels worden verplicht in het basisonderwijs. In het voortgezet onderwijs willen de ouders techniek en extra sportlessen.
Ouders goedkoper uit door nieuwe maximum uurtarieven kinderopvang
De maximum uurtarieven voor de kinderopvang in 2016 zijn bekend. Het ministerie van Sociale Zaken heeft de maximum tarieven gepubliceerd en daaruit blijkt dat ouders goedkoper uit zijn.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Bedruk uw schoolkleding
Winactie
Nationale Onderwijsgids genomineerd voor Website van het Jaar 2015!

De Nationale Onderwijsgids is genomineerd voor Website van het Jaar 2015 en jij kunt ons helpen om deze titel te bemachtigen. Stemmers maken via Website van het Jaar automatisch al kans op een Samsung Ultra HD TV, een Apple Watch Sport of een AKG koptelefoon.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.