Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 3/2015
Headlines
'Nieuwe woorden beter geleerd bij gespreid woordenschatonderwijs'
Kinderen op de basisschool leren sneller nieuwe woorden wanneer de woordenschat-oefeningen verspreid worden over meerdere dagen. Het maken van oefentoetsen is daarnaast effectiever dan het opnieuw maken van reguliere oefeningen.  
Onderwijsraad geeft advies voor grotere veerkracht onderwijs
De veerkracht van het onderwijsstelsel moet verbeteren. Met meer variëteit kan het onderwijs beter omgaan met veranderingen. Scholen hebben ruimte nodig om alert in te spelen op lokale onderwijsbehoeften: ze moeten programma’s en leerwegen kunnen aanpassen en innovaties kunnen doen.
DUO verwacht krimp in voortgezet onderwijs
Dit schooljaar zitten er in totaal 992.015 scholieren op de middelbare scholen van Nederland. Het aantal scholieren groeide met ongeveer 11.000 ten opzichte van het vorige schooljaar.
'Jongeren weten te weinig over leenstelsel'
Als de Eerste Kamer instemt met de invoering van het nieuwe leenstelsel zal er voor studenten veel veranderen in de financiering van hun studie. Uit onderzoek van jongerenbond FNV Jong, scholierenorganisatie LAKS en mbo-bond JOB blijkt echter dat veel jongeren niet op de hoogte zijn van wat hen dan te wachten staat. 
‘Docent in huidige systeem niet rol gegund die hem toekomt'
De positie van leraren in onderwijs-organisaties zou moeten worden versterkt, zo zei Albert Weishaupt, in zijn inaugurele rede bij Stenden Hogeschool. De kennis en kunde van docenten worden te vaak onderschat. “Ik ben van mening dat de docent binnen het huidige onderwijs niet de rol wordt gegund die hem feitelijk zou toekomen,” zei Weishaupt.
Leermiddelen-op-maat-tour op NOT 2015
Onderwijs op maat, gepersonaliseerd leren, het beste uit elke leerling halen. Iedereen in onderwijsland heeft het erover. Wat is er eigenlijk al mogelijk? En wat bieden de educatieve uitgeverijen? De Leermiddelen-op-maat-tour laat het de bezoekers van NOT 2015, de grootste onderwijsvakbeurs voor professionals in het PO, VO en MBO, zien en ervaren.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Maastricht University
Interview
“Op volle kracht vooruit” – Wethouder Hugo de Jonge over onderwijs in de Rotterdamse havenstad

Rotterdam heeft de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd om de onderwijsresultaten, die fors achterliepen op het landelijk gemiddelde, te verbeteren. Het harde werk van docenten, schoolbestuurders, kleuterleidsters en leerplichtambtenaren begint vruchten af te werpen.  

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.