Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 43/2016
Headlines
5x Kunst & Cultuurkaart t.w.v. 30 euro
De Nationale Onderwijsgids is dit jaar opnieuw genomineerd voor Website van het Jaar in de categorie Educatie & Opleiding! Met jouw stem op onze websitemaak je direct kans op één van de vijf Kunst & Cultuurkaarten t.w.v. €30,-, waarmee je heerlijk naar de bioscoop, het museum of een concert kunt!

Ouders krijgen meer te zeggen over passend onderwijs
Ouders krijgen mogelijk meer invloed op het passend onderwijs voor hun kinderen. Voortaan zullen de ouders toestemming moeten geven voor de manier waarop de ondersteuning en zorg voor het kind geregeld en uitgevoerd wordt door de school, het zogenoemde handelingsdeel van het ontwikkelingsperspectief.

DUO verlaagt rente studielening naar 0 procent in 2017
Vanaf komend jaar hoeven studenten voorlopig geen rente meer te betalen over hun studieschuld. Per januari verlaagt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) het rentepercentage naar 0 procent.  

Sociaal netwerk zit veel laagopgeleide jongeren in de weg
De Sociaaleconomische Raad (SER) en het ministerie van Onderwijs zien sociale netwerken van jongeren als speerpunt voor de toekomst. 40 procent van de leerlingen op het mbo ervaart echter sociale ondermijning in de directe omgeving.
 

Schooldecanen: kamerbrief over loopbaanbegeleiding laat kansen liggen
Op 28 september stuurde minister Bussemaker haar brief over loopbaanoriëntatie en –begeleiding (lob) naar de Tweede Kamer. Vanuit schooldecanenverenigingen NVS-NVL en VvSL werd instemmend naar de inhoud gekeken; de initiatieven van minister Bussemaker getuigen van visie, aldus de schooldecanen.

Webinar Biomedische Technologie aan de TU Eindhoven
Ben je net afgestudeerd aan de middelbare school, maar weet je nog niet welke vervolgopleiding je moet kiezen ? Wellicht is deze opleiding dan iets voor jou! Als (bio)medisch ingenieur combineer je technologie met kennis van het menselijk lichaam, om onder meer behandelingen te verbeteren of nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Associatie
Interview
'Jongeren met functiebeperking worden in onderwijs aan lot overgelaten'

De financiering voor studenten met een functiebeperking moet op de schop. Deze jongeren zijn recent de dupe geworden van veranderende regelgeving voor zorg en onderwijs, vinden de organisaties Wiel & Deal, Wij staan Op!, Landelijke Studentenvakbond (LSVb), Hoezo Anders? en Ieder(in). Zij overhandigden op 11 oktober aan de Tweede Kamer een petitie over de (financiële) problemen die er spelen onder studenten met een functiebeperking. Hoe groot zijn de obstakels die deze jongeren moeten overwinnen? En wat moet er allemaal veranderen?

De Nationale Onderwijsgids interviewde Expertisecentrum handicap + studie en Stichting Wiel & Deal hierover. “DUO bepaalt het bedrag dat je moet terugbetalen aan de hand van je inkomen. Maar je uitgaven als gevolg van je handicap zijn veel hoger vergeleken met andere personen en daar houdt DUO geen rekening mee."

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to klantrelaties@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Griffeweg 9 · Groningen, Groningen 9724 GE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp