Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 51/2016
Headlines

De Nationale Onderwijsgids wenst u fijne kerstdagen!
De redactie van de Nationale Onderwijsgids zal op Eerste en Tweede Kerstdag gesloten zijn. Vanaf dindsdag 27 december voorzien wij u echter weer van al het dagelijkse actuele onderwijsnieuws. Wij wensen u fijne kerstdagen!
 
SCP: 'Rol docent verandert in toekomst meer naar coach en begeleider'
Leerroutes in de toekomst kennen minder standaardisering en stratificatie dan nu. Doordat de samenleving en arbeidsmarkt steeds sneller veranderen, neemt de noodzaak van een leven lang leren toe.

Mbo-diploma nu net zo duur als universitaire master
Een mbo-diploma op niveau 4 van de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) is in 2015 bijna net zo duur geworden als een universitair masterdiploma. De kosten voor dit type diploma stegen in 2015 met 7 duizend euro naar ruim 156 duizend euro.

Kamer stemt voor verhogen boete te laat opzeggen ov-studentenkaart
De Tweede Kamer heeft besloten de boete voor oud-studenten die ten onrechte nog op hun ov-studentenkaart reizen te verhogen. Met ingang van 1 januari 2018 betalen deze oud-studenten 150 euro per halve maand.

Aantal leerlingen met dyslexieverklaring stijgende
Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker van Onderwijs maken zich zorgen over het aantal leerlingen met een dyslexieverklaring. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het aantal leerlingen met zo'n verklaring stijgende is. De Inspectie van het Onderwijs heeft geen verklaring voor de hoge aantallen.

Kamer stemt in met wetsvoorstel samenwerkingsscholen
De Tweede Kamer gaat akkoord met het wetsvoorstel van staatssecretaris Dekker om het vormen van samenwerkingsscholen te vergemakkelijken. De christelijke partijen CDA, ChristenUnie en SGP stemden tegen maar er bleef een duidelijke meerderheid over die het plan steunt.
 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Zorgvergelijker
Column
Toerusten = uitrusten

Toerusten = Uitrusten, dat is de titel van een advies van de Onderwijsraad waar ik in 2002 aan meewerkte. Heel verdrietig dat de werkdruk er de afgelopen vijftien jaar niet minder door geworden is. Tijdens de NOT in de jaarbeurs geven Ageeth Nijboer en ik een workshop over werkdruk. In de aanloop daarnaartoe stel ik mijzelf een aantal vragen. De gevonden antwoorden plaats ik hier.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to nadine@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Griffeweg 9 · Groningen, Groningen 9724 GE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp