Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 5/2014
Headlines
Negen regio’s besluiten tot Positief Beroeps Podium voor VMBO-ers
Almere, Westland, Doetinchem, Delft, Breda, Zoetermeer, Sliedrecht, Venlo en Zuidwest Friesland realiseren een beroepenfeest voor VMBO leerlingen. Het project bestaat al zeven jaar. Delft is met de zevende editie het langslopende project. Hiermee wordt jongeren toegang gegeven tot een nieuw netwerk in het lokale bedrijfsleven met als doel hulp bij juiste beroepskeuze en het opdoen van ondernemersvaardigheden. 
 
Dependance Vijverhofschool komende 2 jaar in Geijsteren
De dependance van de Vijverhofschool uit Venlo wordt tijdelijk gevestigd in het gebouw van basisschool Sint Willibrordus in Geijsteren. Het pand komt vanaf de zomervakantie leeg te staan vanwege de op 1 augustus intredende fusie van Sint Willibrordus met De Peddepoel in Wanssum.
 
EH-Studiekeuze event 2014
Op vrijdag 7 maart vindt op de Evangelische Hogeschool (EH) te Amersfoort het Studiekeuze event 2014 plaats. Via workshops, presentaties en een infomarkt worden scholieren geholpen bij de voor- bereiding op hun vervolgstudie. Daarnaast wordt er ook voor volwassenen een programma aangeboden.
Easy Annotate, studeren op je iPad, the next level
Het Nederlandse Make Me Blue is er in geslaagd het PDF studeren efficiënter te maken. Easy Annotate, is de eerste iPad app waarmee je 2 PDFs naast elkaar kan lezen, annoteren en linken. Een eenvoudige takenbalk met iconen laat je zien hoe je kan markeren, onderstrepen of een stukje tekst kan toevoegen. Ook het maken van een link  tussen 2 stukken tekst uit dezelfde PDF of uit 2 verschillende PDF’s is heel eenvoudig.
 
Universiteit Maastricht beste jonge universiteit van Europa
De Universiteit Maastricht (UM) is de beste jonge universiteit van Europa. Dat blijkt uit de derde editie van de QS ‘top 50 under 50’ ranking, waarin de UM gestegen is van de 7e naar de 6e plaats. Deze speciale ranking voor jonge universiteiten is in 2012 voor het eerst gepubliceerd en laat zien welke universiteiten in de toekomst een positie kunnen veroveren in de wereldtop.
 
Gratis digitale les WhatsHappy: voorkom ruzie op WhatsApp
Fatsoenlijk met elkaar omgaan. Ook op WhatsApp is dat het uitgangspunt. Maar soms krijgen leerlingen ruzie op WhatsApp en worden ook leerkrachten daarmee geconfronteerd. De digitale les WhatsHappy maakt de problemen bespreekbaar en daagt leerlingen uit om samen afspraken te maken over hoe ze goed met elkaar kunnen omgaan.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
7e Montessorischool
actie
Column
interview afbeelding
#$@&%*!...helemaal gek geworden?
Er loopt hier op school een kind rond in groep drie. Dat kind houdt haar mond niet tijdens instructies, loopt ongevraagd de klas uit, pest klasgenoten door hun jas in de toiletpot te proppen, daagt de andere kinderen uit tot vechten, is brutaal tegen de juf en is volstrekt niet aanspreekbaar op haar gedrag. Hetzelfde geldt voor de ouders: niet aanspreekbaar, en niet voor rede vatbaar. De enige reactie die ik krijg is gescheld en getier: 'Hoe haal je het in je hoofd iets van mijn dochter te zeggen, ik weet je te vinden!' 
 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.