Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 17/2014
Headlines
Mundo BSO's organiseren zomerkamp voor 8+
De BSO's van Kinderopvang Mundo organiseren voor alle kinderen ouder dan acht jaar een zomerkamp. Het driedaagse kamp vindt hartje zomer plaats en staat in het teken van actie, spelen, creativiteit, avontuur en ontdekken.
Nationaal Schoolontbijt dit jaar goedgekeurd door Voedingscentrum
Bij de 12e editie van Het Nationaal Schoolontbijt, de jaarlijkse week waarin zo’n half miljoen kinderen op ruim 2.500 basisscholen samen ontbijten, wil de organisatie een nog beter ontbijtvoorbeeld geven met een nieuwe samenstelling van het ontbijtpakket en nieuw lesmateriaal.
D'Run voor Stichting SAM
Het nieuwe initiatief D'Run (Doetinchem Run) staat dit jaar in het teken van Stichting SAM. Deze stichting voor speciaal basisonderwijs kent drie schoollocaties waar kinderen via ontwikkelingsgericht onderwijs vol vertrouwen doorstromen naar een passende plek in het voortgezet onderwijs.
Webinar: Office 365: Wat kan ik er mee en hoe implementeer ik het?
Office 365 biedt scholen veel voordelen en gemak. Alles over de implementatie van Office 365 ziet u tijdens ons gratis webinar op 14 mei. Hierin vertelt Maurits Knoppert alles over de ervaringen van de O.G. Heldringschool met de implementatie van en het werken met Office 365. Schrijf u vandaag nog in!
Meedoen met de landelijke staking in het mbo? Meld u aan!
Donderdag 15 zal landelijk gestaakt zal worden in het mbo voor een betere cao. De bonden AOb, CNV Onderwijs, Abvakabo FNV en FvoV hebben de handen hiertoe ineengeslagen en roepen al hun leden op deel te nemen aan de staking.
  
Music4all: Unieke samenwerking tussen conservatorium en v(s)o
Studenten van het Prins Claus Conservatorium in Groningen werken in de popgroep Music4all samen met leerlingen van Visio, Wooninitiatief Borgheerd en het Zernike Juniorcollege. Na maandenlange repetities zal de samenwerking bekroond worden met een wervelend optreden op vrijdag 25 april aanstaande. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Heliview
Column
Motivatieproblemen in het onderwijs
Deze blog gaat over de motivatie van leerlingen met betrekking tot school en leren. De keuze van leerlingen om met zo min mogelijk inspanning het grootste rendement te behalen, komt iedereen wellicht bekend voor en kan ergernis oproepen: ‘Waarom haal je er niet uit, wat er in zit’. Motivatieproblemen in het onderwijs zijn een internationaal probleem. In deze blog wordt in gegaan op; Wat is motivatie? Wat zijn de achterliggende factoren van motivatie en hoe kunt u als ouder de motivatie beïnvloeden? 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.