Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 42/2016
Headlines
'Druk op studenten neemt toe, maar wachtrijen studentenpsychologen zijn lang'
Studentenpsychologen op hogescholen en universiteiten worden gewaardeerd, maar onvoldoende gefaciliteerd. Dit concluderen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de sectie studentenpsychologen van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP).
 

'Onderwijskansen kinderen mogen nooit afhangen van financiën ouders'
12 procent van de Nederlandse kinderen groeit op in armoede – in Rotterdam zelfs ruim 22 procent. Dat betekent dat landelijk een op de acht kinderen door geldgebrek mogelijk geen schoolspullen heeft. Defence for Children en Save the Children zijn van mening dat de onderwijskansen van kinderen nooit mogen afhangen van de financiën van de ouders.

5x Kunst & Cultuurkaart t.w.v. 30 euro
De Nationale Onderwijsgids is dit jaar opnieuw genomineerd voor Website van het Jaar in de categorie Educatie & Opleiding! Met jouw stem op onze websitemaak je direct kans op één van de vijf Kunst & Cultuurkaarten t.w.v. €30,-, waarmee je heerlijk naar de bioscoop, het museum of een concert kunt!

Taalniveau eerstejaarsstudenten ver onder de maat
Hogescholen en universiteiten zijn bijzonder ontevreden over het taalniveau van eerstejaarsstudenten. De taalvaardigheid van een groot percentage studenten ligt aan het begin van de opleiding onder het niveau dat van hen verwacht wordt.  

Webinar Biomedische Technologie aan de TU Eindhoven
Ben je net afgestudeerd aan de middelbare school, maar weet je nog niet welke vervolgopleiding je moet kiezen ? Wellicht is deze opleiding dan iets voor jou! Als (bio)medisch ingenieur combineer je technologie met kennis van het menselijk lichaam, om onder meer behandelingen te verbeteren of nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen.

'Rookverbod is voor sommige scholen een lastige kwestie'
Bijna de helft van de middelbare scholen hanteert nog geen rookverbod op het schoolterrein. Een schoolterrein rookvrij maken is voor sommige scholen een lastige kwestie. De scholen blijken namelijk bang te zijn dat leerlingen de buurt in gaan en overlast veroorzaken.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Govers
Kortingsactie
Korting op toegang jaarcongres HRM & het Onderwijs

De lezers van de Nationale Onderwijsgids krijgen korting op de toegangsprijs van het jaarcongres HRM & het Onderwijs op 29 november. Je neemt dan, als werknemer van onderwijsinstellingen (non-profit), deel voor slechts 245 euro én je collega gaat gratis mee.  

Al 8 jaar is HRM & het Onderwijs – met jaarlijks ruim 200 deelnemers – het platform voor HR, bestuurders en schoolleiders werkzaam in de onderwijssector (po, vo, mbo, hbo en wo) en voorschools onderwijs. Dagvoorzitter is Joany Krijt, voorzitter van CNV Onderwijs.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to klantrelaties@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Griffeweg 9 · Groningen, Groningen 9724 GE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp