Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 30/2015
Headlines
'FNV bonden hebben terecht niet onderhandeld over onderwijscao’s'
Het ledenparlement van de FNV heeft maandagavond uitgesproken dat de FNV bonden terecht niet hebben onderhandeld en getekend voor het onderhandelaarsakkoord dat er nu ligt voor zeven cao’s in de overheids- en onderwijssector (rijk, politie, defensie, primair onderwijs, voorgezet onderwijs, MBO en rechterlijke macht).
'Peuters die veel tv-kijken hebben grotere kans om later gepest te worden'
Hoe meer peuters tv-kijken hoe groter de kans dat ze op de basisschool gepest zullen worden. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Montreal. Volgens de onderzoekers correleert tv-kijken met de kans op posten, doordat peuters die meer tijd besteden aan tv-kijken minder tijd besteden aan sociale interacties met anderen.
CBS: 'Ruim 60.000 meer werkende jongeren in een jaar'
Jongeren hebben vaker een baan dan een jaar geleden. In juni 2015 waren er 63 duizend mensen van 15 tot 25 jaar meer aan het werk dan een jaar eerder. In totaal stond het aantal werkende jongeren vorige maand op 1,3 miljoen.
'Amsterdam minst veilige studiestad, Nijmegen de veiligste'
Van de 7 grootste studentensteden in Nederland wordt Nijmegen door studenten als de veiligste gezien. Maar liefst 60 procent van de eigen studenten geeft aan de studiestad als (zeer) veilig te beleven. Amsterdam is de hekkensluiter en wordt maar door 14 procent van de studenten als veilig tot zeer veilig gezien.
 
'Veranderingen vereisen nieuwe visie onderwijs voor zorgpersoneel'
De veranderingen die voor de komende jaren op stapel staan in de zorg, vereisen een nieuwe visie op het onderwijs van huidig en toekomstig zorgpersoneel. Om het vernieuwen van de zorgopleidingen in goede banen te leiden is het Zorgpact in het leven geroepen door de ministeries van Onderwijs en Volksgezondheid. 
Nationaal congres Ouderbetrokkenheid in teken van innoveren met ouders
Op 10 september wordt voor de vierde keer het Nationaal congres Ouderbetrokkenheid georganiseerd in Amersfoort. Het thema van dit jaar is 'Innoveren met ouders'. De vraag die deze editie centraal staat is: Hoe betrekt u ouders om een betere school te worden?
 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Windesheim Flevoland
Column
Waarom is het geheugen zo belangrijk bij het leren?

Het geheugen is een heel ingewikkeld systeem. Zelfs wetenschappers weten er nog steeds niet alles van af. Als je begrijpt hoe het geheugen functioneert, is het makkelijker te begrijpen waarom bepaalde studievaardigheden zo noodzakelijk zijn. Ben jij nieuwsgierig naar hoe het geheugen eigenlijk werkt? Wil jij graag weten hoe je informatie het beste kunt onthouden?  

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.