Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 40/2014
Headlines
Nederlandse opleidingseisen gastouders hoogste van Europa
Nederland stelt relatief hoge eisen aan de opleiding van gastouders. Dat blijkt uit vergelijkend onderzoek door het Kohnstamm Instituut. Het instituut deed in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken onderzoek naar gastouderopvang in zes Europese landen.
Kentalis organiseert cursus Nederlands met gebaren
Kentalis Sint Marie in Eindhoven begint op 3 november met een cursus Nederlands met Gebaren. Tijdens de 10 lessen leren de deelnemers ongeveer 700 gebaren die zij kunnen gebruiken in de communicatie met kinderen en jongeren.
Webinar: Succesvol werken met Office 365 dankzij het Student Advantage-programma
Met Student Advantage krijgen uw leerlingen zowel op school als thuis toegang tot de volledige versies van de Office programma’s. Joris Rutten en Nancy Schneider informeren je tijdens dit gratis webinar op 8 oktober vanaf 15:00 over de voordelen van het Student Advantage-programma voor het VO en het MBO.
Meer jonge mensen in de techniek begint met inzicht in hun leefwereld en drijfveren
87 procent van de jongeren is te interesseren voor de techniek. Dat is goed nieuws, want in de techniek zijn de komende jaren duizenden goed opgeleide vakmensen nodig. Om dit enorme potentieel aan toekomstige technici aan te boren, is inzicht in de leefwereld en drijfveren van de jongeren van nu nodig.
'Vrouwenlichaam te weinig behandeld in medisch onderwijs'
Er moet meer aandacht komen voor sekseverschillen in het medisch onderwijs. In medische lesboeken is het mannenlichaam nog altijd de norm. De zorg voor vrouwen schiet hierdoor regelmatig te kort. Dit stelt hoogleraar Vrouwenstudies Medische Wetenschappen aan het Radboudumc, Toine Lagro-Janssen. 
Aanpak voortijdig schoolverlaten naar RBL Midden-Gelre
Het Regionaal Bureau Leerlingzaken (RBL) Midden-Gelre krijgt er vanaf 1 oktober 2014 een nieuwe taak bij: de registratie en aanpak van het voortijdig schoolverlaten in de regio. Deze taak wordt nu uitgevoerd door het Team VSV. Medewerkers van het team VSV gaan over naar het RBL.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Leren met Tablets
Interview
“Middelbare scholen kunnen veel profijt hebben van talentvolle Onderwijstrainee”

Het Onderwijs-traineeship is in 2013 gestart als gezamenlijk initiatief van het Ministerie van OCW, de VO-raad, VSNU en de universitaire lerarenopleidingen. “Het is een leerwerktraject dat recent afgestudeerde academici in twee jaar opleidt tot eerstegraads docent in het voortgezet onderwijs in een vak waar een tekort aan leraren voor dreigt”, vertelt Fabiènne Hendricks.  

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.