Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 3/2017
Headlines

Hoogbegaafde kinderen evenveel gebaat bij uitleg als leeftijdsgenootjes
Van hoogbegaafde kinderen wordt vaak gedacht dat zij vanzelfsprekend op de top van hun kunnen presteren. Psycholoog Bart Vogelaar ontdekte echter dat ook deze groep met training en uitleg op een test vooruitgang boekt. 

 
'Verkiezingsstunt LAKS noodkreet tegen verschrikkelijke rendementsdenken'
Afgelopen maandag maakte het LAKS bekend dat ze zich verkiesbaar stellen voor de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. De scholierenvereniging vindt het tijd dat de politiek zich bewust wordt van de fundamentele problemen in het onderwijs. 

Winnen: 2x het prentenboek 'Help! Weet jij het woord?'
De Nationale Onderwijsgids mag twee keer het prentenboek ‘Help! Weet jij het woord?’ van Kentalis weggeven! Dit prentenboek is speciaal ontwikkeld voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Ben je werkzaam in de kinderopvang, het speciaal onderwijs of ben je ouder van een kind met TOS? Doe dan mee aan onze actie.

Onderwijs en ouders doen oproep aan overheid
Zorg voor goed internet op scholen, verlaag de btw op digitale leermiddelen naar 6 procent en maak opleidingen mogelijk die leraren met academische vaardigheden afleveren. 

Toegepaste bedrijfskunde voor onderwijsprofessionals
De onderwijssector kent een geheel eigen dynamiek. Kwaliteit van onderwijs en in het verlengde daarvan macrodoelmatigheid is doorlopend onderwerp van gesprek. Om in kunnen spelen op de vele maatschappelijk ontwikkelingen en trends in de onderwijs-sector zijn bedrijfskundige kennis en vaardigheden onontbeerlijk.

Dekker reikt predicaten Excellente School uit
Staatssecretaris Dekker van Onderwijs zal maandagochtend 23 januari in Rotterdam op twee Rotterdamse scholen het predicaat Excellente School uitreiken. 
 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Voeding
Column
Onzekerheid en machtsgevoel

Het grappige van Facebook is dat je verleden opeens recht voor je neus staat door plots opduikende mensen uit lang vervlogen dagen. Ineens zit ik weer in de klas en voel ik de onzekerheid en de angst voor degene die plotseling oppopte. Wat was ik bang van haar en van de meeste anderen. Ik voelde me een onzeker pukkelig meisje met een angstig gebogen ruggetje dat haar mond hield omdat ik dacht dat ik wel iets stoms zou zeggen. Ik was al vaak gepest: "Marja, weet jij wat geil is?" "Is dat niet een kleurnuance van geel?" En dan kwam ik thuis en vroeg mijn moeder wat het was: "Dat woord wil ik nooit meer horen!!!" riep ze en nu weet ik het nog niet. Mijn klasgenootje was in mijn ogen al veel volwassener en had een vlotte babbel.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Sontweg 13 · Groningen, Groningen 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp