Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 41/2016
Headlines
Taskforce Samenwerking Onderwijs en Kinderopvang van start
De Taskforce Samenwerking Onderwijs en Kinderopvang is een feit. De ministerraad nam vrijdag een voorstel van minister Asscher en staatssecretaris Dekker aan voor de instelling en samenstelling van de taskforce.
 

André Kuipers: ‘Meer techniek op basisscholen is een must'
Vrijwel alle ouders van schoolgaande kinderen in het basisonderwijs denken dat techniek bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt uit een poll van het magazine Naar School onder ruim 400 respondenten. André Kuipers en het Naar School slaan nu de handen ineen voor een speciale techniek-editie van het tijdschrift.

‘Studeren met een beperking onmogelijk door huidige overheidsbeleid’
Jongeren met een functiebeperking zijn de dupe van de recente veranderingen in de regelgeving voor zorg en onderwijs. Voor deze groep wordt studeren onmogelijk. Dat zeggen de organisaties Wiel & Deal, Wij staan Op!, Landelijke Studentenvakbond (LSVb), Hoezo Anders? en Ieder(in) in een brief aan de Tweede Kamer.

Win 4 kaartjes voor Madame Tussauds of The Amsterdam Dungeon!
De herfstvakantie staat weer voor de deur. Zoekt u nog een leuk uitje voor het hele gezin? De Nationale Onderwijsgids mag 4 kaarten weggeven voor Madame Tussauds en 4 kaarten voor The Amsterdam Dungeon! 

Bij ziekte leerkracht krijgt leerling vrij door gebrek aan invallers
Onderwijsbestuurders in dagblad Trouw zeggen dat meerdere basisscholen leerlingen vrijaf hebben moeten geven sinds de nieuwe Wet werk en zekerheid (Wwz) is ingegaan. De basisscholen konden geen vervangende leraren vinden.

VVD: 'Scholen moeten leerlingen gelijkheid seksuele geaardheid bijbrengen'
Scholen zouden ertoe verplicht moeten worden om hun leerlingen bij te brengen dat iedere seksuele geaardheid normaal is. Daarvoor pleit de VVD in het conceptverkiezingsprogramma. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Stemmen
Interview
‘Meldpunten genoeg; pedagogisch medewerkers moeten beroepstrots laten zien’

PvdA-Kamerlid Keklik Yücel pleitte onlangs in de Tweede Kamer voor een duidelijker meldpunt voor misstanden in de kinderopvang. Ze vindt het onacceptabel dat medewerkers en ouders niet goed weten waar ze terecht kunnen. Na misstanden bij 24/7 Kids in Amsterdam is weer eens aangetoond hoe belangrijk het is dat medewerkers misstanden melden. BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma en bestuurder Magda Heijtel van Brancheorganisatie Kinderopvang reageren op vijf stellingen van de Nationale Onderwijsgids. 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to klantrelaties@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Sontweg 13 · Groningen, Groningen 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp