Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 48/2016
Headlines
Fors minder geld voor techniekonderwijs, schoolbesturen trekken aan de bel
De komende jaren krijgen basisscholen krijgen fors minder geld voor techniekles. In het Techniekpact van het kabinet was afgesproken dat alle scholen uiterlijk in 2020 goed techniekonderwijs moeten geven.

Kinderrechtenorganisaties vragen met petitie aandacht voor kinderen in armoede
Jongeren hebben een petitie overhandigd aan de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid in de Tweede Kamer namens Save the Children en Defence for Children. Hiermee vragen de organisaties en de jongeren aandacht voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede.

Eerste mbo-instelling biedt MOOC aan
Als eerste mbo-instelling biedt het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland in samenwerking met MOOCFactory een Massive Open Online Course (MOOC) aan. De MOOC 'Future Care Future Professional' gaat op 1 december van start en loopt tot 1 januari 2017. 

Tekort aan leraren steeds nijpender
Het tekort aan leraren wordt steeds nijpender. Dit jaar werden er bijna 12.000 docenten gevraagd op vacaturesites, terwijl er vorig jaar nog bijna 8500 vacatures voor leraren openstonden.

Bussemaker nodigt 500 mbo- en hbo-studenten uit voorOCW Studentlab
Minister Bussemaker nodigt 500 mbo- en hbo-studenten uit om van januari tot en met april 2017 mee te doen aan het eerste OCW Studentlab. Hier worden groepjes studenten uitgedaagd om zelf plannen te ontwikkelen voor het verbeten van de doorstroom van mbo naar hbo.
 

Gratis quickscan 'Handelingsgericht werken' voor basisscholen
Veel basisscholen hebben de afgelopen jaren de stap gezet naar handelingsgericht werken. De overstap kost veel tijd, geld en energie. Onderwijsadviesbureau KPC Groep heeft een online quickscan ontwikkeld waarmee scholen nu de (tussen)balans kunnen opmaken.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Vakbond
Column
Beter concentreren, hoe doe je dat?

Kinderen die het gamen urenlang achter elkaar vol kunnen houden, maar in de klas of tijdens hun huiswerk nog geen vijf minuten taakgericht bezig kunnen zijn. Waarschijnlijk is dit een beeld dat voor vele leerkrachten en ouders eerder regel is dan uitzondering. De vraag naar de oorzaken van concentratieproblemen is interessant. Echter, in dit blog zal aandacht worden besteed aan een vraag die wellicht nóg interessanter is: kan de concentratie worden verbeterd en zo ja, hoe?

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to controle@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Griffeweg 9 · Groningen, Groningen 9724 GE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp