Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 19/2016
Headlines
Bussemaker neemt maatregelen om bevoegdheid mbo-docenten te bevorderen
Minister Bussemaker van Onderwijs neemt maatregelen om de bevoegdheid, bekwaamheid en de professionalisering van docenten in het mbo te bevorderen. Dit schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer.

Geen enkele leerling maakte dit jaar de Centrale Eindtoets foutloos
Ruim 143.000 leerlingen hebben deelgenomen aan de Centrale Eindtoets 2016. 80 procent van de basisscholen nam de Centrale Eindtoets af. In totaal haalden 6.850 leerlingen de maximale standaardscore van 550. Er waren vier leerlingen die één fout hadden. Geen enkele leerling heeft de eindtoets foutloos gemaakt.

Nationale Onderwijsgids geeft Kinderboekenweeklespakketten weg!
Kans maken op een Kinderboekenweekles-pakket? Dat kan! Wij mogen vijf les-pakketten weggeven. Extra leuk: het lespakket is voor alle groepen van het basisonderwijs. Zo bestaat het onder andere uit de Kinderboekenkrant, de Voorleesgids, het Kinderboekenweekgeschenk Oorlog en vriendschap en natuurlijk diverse lessen.

'Studielening moet weer schenking worden voor kinderen uit arme gezinnen'
De nieuwe Kinderombudsman Margrite Kalverboer vindt dat de studielening voor studenten uit arme gezinnen weer moet veranderen in een schenking. Dit is volgens haar nodig om kinderen uit arme gezinnen een betere toekomst te geven.


Grootste deel studenten tevreden over inhoud opleiding
De student-tevredenheid over de opleiding is hoog en groeit licht. 60 procent van de studenten aan hogescholen is tevreden over de inhoud van de opleiding, ten opzichte van 58,3 procent in 2015. Van studenten aan de universiteit is zelfs 72,4 procent tevreden over de inhoud van de opleiding, ten opzichte van 71,9 procent in 2015.


Schoolkleding.nl biedt afstudeerhoeden aan
Alvast op zoek naar een leuk cadeau voor iemand die dit schooljaar afstudeert? Afstudeerhoeden zijn altijd een geslaagd cadeau. En het leuke is, ze kunnen ook nog eens bedrukt worden met bijvoorbeeld het logo van de school of met namen van de studenten.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
Interview
Docenten kritisch: ‘Eindexamen Nederlands is een gedrocht’

Docent Kees Beekmans liet in een column vorige week in de Volkskrant niets heel van het eindexamen Nederlands. Volgens hem zou het eindexamen veel te veel gericht zijn op de structuur van de tekst en keurt het correctiemodel bepaalde antwoorden fout die ook goed kunnen zijn. Het eindexamen is zo slecht, dat de opstellers ervan hulp moeten zoeken, vindt hij. Staat Beekmans met zijn scherpe mening alleen? Of wordt de kritiek breed gedeeld onder zijn collega’s? De Nationale Onderwijsgids vroeg vier docenten onafhankelijk van elkaar naar hun mening.

“Ik kon me helemaal in de column van Kees Beekmans vinden, woord voor woord. Het eindexamen Nederlands is een gedrocht. Om de leerlingen toch goed voor te bereiden ben ik de hele tijd bezig om mijn leerlingen trucjes te leren.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.