Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 45/2016
Headlines
Ook in voortgezet onderwijs steeds minder zwakke scholen
In het voortgezet onderwijs zijn er steeds minder zwakke en zeer zwakke scholen. 95,7 procent van de afdelingen in het voortgezet onderwijs voldeed op 1 september aan de minimumeisen van de inspectie. Een jaar eerder was dat 95,2 procent.

De Nationale Onderwijsgids geeft een kookpakket weg!
De Nationale Onderwijsgids geeft op de Dag van de Student op 17 november een kookpakket weg! Zit jij volop in het studentenleven en kun jij wel wat hulp gebruiken in de keuken? Of ken je een student bij wie een keukenpakket goed terecht komt? Doe dan mee aan onze actie om kans te maken op het kookpakket.

Vijf organisaties helpen Rijk en VNG met armoedebeleid kinderen
Vandaag zijn de handen ineen geslagen om álle kinderen te bereiken die doordat er thuis niet veel te besteden is, steun nodig hebben voor schoolspullen, muziek- of sportlessen en uitjes. Gemeenten en Rijk tekenden vrijdag 11 november bestuurlijke afspraken en vijf fondsen deden een gezamenlijk aanbod om te helpen. 

Proef voor 'onderwijs op maat' aan daklozen met schulden moet landelijk
Stichting Zwerfjongeren Nederland is een jaar geleden samen met gemeenten, het mbo en de daklozenopvang een praktijkexperiment 'onderwijs op maat' gestart in Friesland en Groningen. De organisatie wil voor jongeren die in de schulden zitten een situatie creëren waardoor ze weer naar school kunnen en een toekomst kunnen opbouwen.
 

Studiedag van de Mbo Taalacademie: 'De kwaliteit van feedback'
In 2008 is de academie opgericht vanuit de behoefte aan uitwisseling en professionalisering van docenten Nederlands in het op landelijk niveau. De Mbo Taalacademie organiseert drie studiedagen per schooljaar voor haar leden en andere belangstellenden. Op de studiedagen worden lezingen gegeven en vinden workshops over didactiek, methodiek en materialen plaats.

Meer dan helft hbo-studenten kent bestaan Opleidingscommissies niet
Er bestaan nog steeds grote verschillen tussen Opleidingscommissies (OC) onderling en tussen het hbo en wo. Het aantal keer dat een OC vergadert of adviezen uitbrengt varieert, namelijk van 2 tot meer dan 10 per jaar. Voor 10 procent van de opleidingen in het hbo bleek tenminste een half jaar geen OC actief te zijn. Meer dan de helft van de hbo-studenten (51 procent) kent het bestaan van de OC’s helemaal niet. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Educatieve diensten
Column
De weg naar dienend meesterschap

Hedendaags onderwijs vraagt steeds meer om dienende leraren, die leerlingen de ruimte geven op eigen wijze te bloeien en groeien. Als dienend leraar is het voor mij belangrijk dat de leraar-leerlingen in mijn workshops hun eigen geluid mogen laten horen. Dat ze op eigen wijze vorm kunnen geven aan het onderzoek dat ik, met voorbeelden en vragen, op gang breng. In eerste instantie ben ik dus wel aanjager. In eerste instantie is het mijn taak om de 'leerlingen' in mijn groepen nieuwsgierig te maken. Dat kan ik doen door een onderwerp dichtbij de belevingswereld van deze leerlingen te kiezen, maar ik kan ook nog een stap verder gaan, en in een eerste workshop tijd nemen om te verkennen wat een boeiend onderwerp zou kunnen zijn.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to klantrelaties@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Sontweg 13 · Groningen, Groningen 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp