Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 29/2014
Headlines
Inspecties kinderopvang Utrecht op schema
De controles van kinderopvang locaties in Utrecht ligt op schema. De gemeente denkt het nog dit jaar lukt alle kinderdagverblijven en peuterspeelzalen te inspecteren. Begin dit jaar kreeg de gemeente nog een waarschuwing van de Inspectie van het Onderwijs omdat in 2013 lang niet alle locaties van kinderopvang bezoek hadden gehad van een inspecteur. 
3 ton voor vierjarige studie naar VVE thuisprogramma
Het NWO en het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) stellen een bedrag van 313.000 euro beschikbaar voor onderzoek naar het ouder-kindprogramma ‘VVE Thuis’ voor kleuters in de voor- en vroegschoolse educatie.
Schooldirecteuren kritisch over extra geld uit Herfstakkoord
Scholen in het primair en voortgezet onderwijs hebben het extra geld dat zij vorig jaar kregen vooral gebruikt om tekorten weg te werken. Dat blijkt uit een enquête onder schooldirecteuren van de NOS. Hoewel de bestuurders blij zijn met de extra middelen, is er ook veel kritiek op het beleid van de overheid. 
Kentalis lanceert iBook over behandeling van autisme
Onderwijsspecialist Kentalis lanceert nu een gratis digitaal boek over de ortho-communicatieve behandeling van kinderen en jongeren met autisme (OCB-ASS). In deze behandeling wordt gewerkt aan hun communicatievaardigheden en redzaamheid.
Hoge werkloosheid onder pas afgestudeerden en schoolverlaters
De werkloosheid onder jongeren die pas hun diploma hebben of voortijdig van school zijn gegaan is weer toegenomen. De economische crisis doet zich nog steeds gelden op alle onderwijsniveaus, van vmbo tot universiteit. Het is de laatste vijf jaar steeds lastiger geworden om een baan te vinden, zeker één op het eigen opleidingsniveau.
€272 miljoen extra voor mbo
Het kabinet en de MBO Raad hebben een principeakkoord bereikt over een toekomstbestendig middelbaar beroepsonderwijs. Doel van de afspraken is verbetering van de kwaliteit van het onderwijs aan mbo-studenten, zodat zij meer worden uitgedaagd en beter worden voorbereid op wat de regionale arbeidsmarkt van hen vraagt.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Renn4
Column
(EXCEL)LEREN VOOR DE TOEKOMST
De één had een Cito-score tussen de 545 en 550. De ander had een Cito-score van 528. De één doorliep met glans het VWO. De ander slaagde met moeite voor de Mavo. De één ging de politiek in. De ander koos voor het onderwijs. En zo zullen er wellicht nog talrijke verschillen zijn in het leven van Sander Dekker (Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en ondergetekende.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.