Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 35/2014
Headlines
Ambassadeur Jeugdwerkloosheid wil uitzendbranche betrekken bij onderwijs
Ambassadeur Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk wil dat de uitzendbranche betrokken wordt bij het onderwijs. Nu worden jongeren nog te weinig voorbereid op een loopbaan na hun opleiding.
Roemer wil buitenlandse investeerders weren uit kinderopvang
Partijvoorzitter Emile Roemer van de SP vindt dat de overheid buitenlandse investeerders uit de kinderopvangbranche moet weren. De sector moet weer een publieke voorziening worden, zoals het voor 2005 was, schrijft Roemer in een column op de website van zijn partij.  
Leraren onvoorbereid op toename gebruik tablets in de klas
Kinderen willen op school vaker werken met de tablet, zo bleek eerder deze week uit onderzoek. Maar veel docenten zijn daar niet of onvoldoende op voorbereid.  
Veel vaker autisme onder jongens
Jongens hebben twee keer zo vaak autisme als meisjes. Ook worden ze veel vaker behandeld. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Kinderartsen pleiten voor later begin schooldag tieners
De Amerikaanse vereniging van kinderartsen pleit ervoor middelbare scholen niet voor half negen te beginnen. Hormonen verstoren de biologische klok van tieners en daardoor vallen ze pas laat in slaap.
Nieuw lectoraat voor veiliger sportklimaat
Bij het Kenniscentrum Bewegen en Educatie van hogeschool Windesheim in Zwolle gaat 1 september een nieuw lectoraat van start. In het lectoraat Sportpedagogiek zal de nadruk liggen op het creëren van een pedagogisch verantwoord en veilig sportklimaat.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Stichting Aanzet
Column
Scriptie schrijven; hoe pak je het aan?

Een scriptie schrijven is een belangrijk en vaak omvangrijk project. Veel studenten kunnen hier als een berg tegenop zien, maar ook tijdens het proces  kan je een hoop moeilijkheden tegen komen. Hoe pak je het schrijven van je scriptie aan? En waar moet je op letten?  
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.