Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 38/2015
Headlines
'TOS komt voor bij zowel eentalige als meertalige kinderen'
Bij de meeste kinderen verloopt de taalontwikkeling zonder problemen. In Nederland heeft 7 procent van de kinderen echter een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Dat komt neer op twee kinderen per klas. Dit overkomt zowel eentalige als meertalige kinderen. 
 
Cao Kinderopvang definitief
De nieuwe cao Kinderopvang is goedgekeurd door de werkgevers en daarmee definitief. Eerder stemden de werknemers als lid van de vakbond al voor het akkoord. De belangrijkste wijziging is de loonsverhoging van 1 procent per 1 november 2015. 
COLLEGEREEKS Breinkunde in het onderwijs

Over biologische en neuropsychologische factoren in talentontwikkeling, leren en gedrag
Leg uw oor te luister bij de wetenschap en reken af met neuromythen en andere fabeltjes. De neurowetenschap is één van de snelst groeiende wetenschappen van de afgelopen jaren.

21 september start serie Het Klokhuis over Pesten
Waarom wordt er gepest en wat kan er tegen gedaan worden? Het informatieve jeugdprogramma Het Klokhuis besteedt in een speciale serie van vijf afleveringen aandacht aan het fenomeen pesten tijdens de Week Tegen Pesten van 21 tot en met 25 september.  
 
Fontys Hogescholen 'spoort' jonge mannen aan voor onderwijs te kiezen
Op initiatief van Fontys Hogescholen gaat op 15 oktober de campagne 'Veel meer meester' van start. Vanaf die dag rijdt er een speciale trein door heel Nederland met als doel meer jonge mannen enthousiast te maken voor het onderwijs.
We hadden altijd al een reden om kinderen op de reguliere basisschool te houden
De leerlingen aantallen op reformatorische scholen voor speciaal onderwijs hebben niet veel te lijden van de invoering van de Wet passend onderwijs. Gert van Leeuwen, voorzitter van het landelijk samenwerkingsverband Berséba voor passend onderwijs, laat dat weten in een reactie op de berichtgeving dat speciale school De Ambelt verschillende vestigingen moet sluiten. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Capabel Hogeschool
Column
Autisme in de klas
Door de invoering van het ‘passend onderwijs’ zullen steeds meer docenten in het regulier onderwijs geconfronteerd worden met leerlingen met een stoornis in het autistisch spectrum. Maar hoe gedraagt, communiceert en denkt een kind met ASS? En hoe kan je deze leerlingen het best helpen?
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.