Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 30/2014
Headlines
Symposium Passend Onderwijs van oudervereniging Balans
Oudervereniging Balans organiseert op 26 september in Utrecht een symposium over de wet Passend Onderwijs. Centraal staat de vraag hoe kinderen met een ontwikkelingsstoornis die moeite hebben met leren of gedragsproblemen hebben toch kunnen slagen in het nieuwe onderwijssysteem. Het symposium is zowel voor ouders als leerkrachten. 
Onderwijsinspectie prijst Amsterdamse vve-aanpak
De Inspectie voor Onderwijs is zeer te spreken over de aanpak van de voor- en vroegschoolse educatie (vve) in de gemeente Amsterdam. In een rapport noemt de Inspectie de vve-aanpak in de hoofdstad een voorbeeld voor andere gemeenten in Nederland. 
Voedingsbeleid scholen in kaart gebracht door Europese Commissie
Het voedingsbeleid op secundaire - en basisscholen in Europa is door de wetenschappelijke dienst van de Europese Commissie, het Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek, onderzocht. De Europese Commissie spant zich in om obesitas bij kinderen terug te dringen. Het voedselbeleid op scholen is een belangrijk aspect in de strijd tegen obesitas.
Vijf procent kinderen naar speciaal onderwijs afgelopen jaar
Het afgelopen schooljaar volgden kinderen speciaal onderwijs. Dat is vijf procent van het totale aantal basisschoolleerlingen. In de provincies Limburg en Overijssel was het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs het hoogst, in Drenthe het laagst.
Meer mannen op pabo Hogeschool Leiden
Het aantal mannelijke studenten dat zich heeft aangemeld voor de lerarenopleiding aan de Hogeschool Leiden zit in de lift. Het percentage mannen op de pabo van de hbo-instelling is in een jaar tijd gestegen van twintig naar dertig procent. De maatregelen die de hogeschool heeft genomen om meer mannen aan te trekken, lijken dus te werken.
Verschil tussen laag- en hoogopgeleiden neemt toe
De kloof in leren tussen laag- en hoogopgeleiden op de arbeidsmarkt neemt toe. Dat komt vooral doordat laagopgeleiden minder vaak een cursus volgen. Ook leren zij minder van de werkzaamheden die zij verrichten. Dat zegt het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
CODA
Column
Ga goed voorbereid naar de brugklas
De brugklas op de middelbare school is een leuke nieuwe tijd! Maar niet iedereen kan meteen wennen en mee met de leerstof van de brugklas. Soms is dat extra steuntje in de rug wel handig…. Brugklasbegeleiding kan misschien een uitkomst bieden! 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.