Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 1/2016
Headlines
Tv-programma De Monitor onderzoekt werkdruk basisonderwijs
Het onderzoeks-journalistiek programma De Monitor van KRO/NCRV gaat voor haar uitzending van 10 januari onderzoeken hoe het ervoor staat met de werkdruk in het basisonderwijs.

 
'Druk op scholen voor opvang vluchtelingen moet verlicht worden'
Er is een stevige nationale aanpak nodig voor de opvang van de duizenden vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen, pleit burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam. Die aanpak moet inhouden dat vluchtelingen worden verspreid over álle Nederlandse gemeenten, en een plek vinden in kleinschalige opvanglocaties.
 
 
Veel scholen in Noorden blijven dicht door ijzel en gladheid
Gisteravond was er nog sprake van dat maar een paar scholen dicht zouden blijven en de meeste scholen later zouden beginnen. Door de ijzel en gladheid hebben veel scholen in de Noordelijke provincies besloten om ook vandaag nog dicht te blijven.
 

 
Timmermans: onderwijs te lang verwaarloosd, meer investering nodig
Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie en voormalig minister Buitenlandse Zaken, vindt dat de Europese samenleving meer moet investeren in onderwijs. Tijdens een openbare discussieavond in Den Haag sprak hij zijn verbazing uit over de “talloze kinderen” die na de basisschool nog steeds problemen hebben met taal. 


 
'Steeds meer afgestudeerden op werkervaringsplek onder minimumloon'
Steeds meer afgestudeerde jongeren doen op werkervaringsplekken volwaardig werk voor minder dan het minimumloon, blijkt uit onderzoek van FNV Jong en De Monitor. Op het Meldpunt Stagemisbruik van FNV Jong konden jongeren uitbuiting op werkervaringsplekken melden.

 
Kans op leerbaan in de bouw neemt weer toe
Het gaat de goede kant op met de beschikbaarheid van leerbanen in de bouw. Dat zeggen Vincent van Baaijen en Monique Storck van de afdeling Techniek & Gebouwde omgeving van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
ANWB Streetwise
Veranderingen 2016
Wat verandert er per 1 januari 2016 in het onderwijs?

Vanaf 1 januari 2016 gaat er weer het nodige veranderen op het gebied van onderwijs. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen? De Nationale Onderwijsgids zet alles voor u op een rij.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.