Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 10/2017
Headlines

Student stelt vrouwonvriendelijkheid Vindicat aan de kaak via Facebookfilmpje  
Studente Milou Deelen (21) heeft gisteren in een filmpje op Facebook scherpe kritiek geuit op de manier waarop de Groningse studentenvereniging Vindicat met vrouwen omgaat.

'Digitale vaardigheden vanaf basisschool in volgend regeerakkoord'
Gisteren plaatsten de CodePact partners en vrienden een oproep in De Telegraaf en het Financieele Dagblad. Kern van de oproep is dat de partners vinden dat er vaart gemaakt moet worden als het gaat om het aanleren van digitale vaardigheden aan kinderen en jongeren.

Leraren strijden samen via Facebook voor beter salaris en minder werkdruk 
Er is een nieuwe protestbeweging van leraren ontstaan op Facebook. Bijna 14.000 leraren in het basisonderwijs zijn inmiddels lid geworden van de besloten Facebookgroep ‘PO in actie’.

Scholieren houden eigen verkiezingen  
Op woensdag 15 maart aanstaande worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Voor scholen zijn er in dat kader de Scholierenverkiezingen en Kinderverkiezingen.

Schooladvies leidt tot 140 klachten van ouders  
Er zijn tot nu toe zo’n 140 klachten binnengekomen van ouders over het schooladvies voor hun kind in groep 8. De meeste klachten die de Inspectie van het onderwijs en het informatiepunt Ouders & Onderwijs binnenkregen, speelden op het gebied van het dubbele schooladvies en de scores van de Citotoets.

Waarom zijn vakoverstijgende studievaardigheden zo belangrijk?   
Het voornaamste doel van een schoolorganisatie in het voortgezet onderwijs is het maximaliseren van de kwaliteit van het onderwijs dat wordt gegeven. Daarnaast is de continuïteit op school van belang: zorgen dat die kwaliteit voor de lange termijn gewaarborgd blijft.
 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Maltha Studiecoaching
Blog
Onderwijsvernieuwingen? Creëer eerst draagvlak  

Onlangs bezocht ik met 1400 enthousiaste collega’s uit onderwijsland een congres in Utrecht. Het betrof een bijscholingsdag, waar diverse gerenommeerde sprekers vanuit verschillende invalshoeken hun visie op het hedendaagse onderwijs belichtten. Daarnaast toonden enkele bekende leraren aan waarom het vak van leraar het mooiste vak is dat er bestaat.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Griffeweg 9 · Groningen, Groningen 9724 GE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp