Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 32/2016
Headlines
'Privacy van leerlingen wordt op school vaak geschonden'
Scholen gaan te nonchalant om met privacy leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen en het Nederlands Instituut van Psychologen. 
 

Kamermeerderheid wil maximum aan kosten vervolgstudie
Een Kamermeerderheid vindt dat er een maximum moet komen aan de kosten van een vervolg-studie. De PvdA vraagt minister Bussemaker van Onderwijs om zo snel mogelijk met een plan te komen voor de verschillen in de kosten van een tweede opleiding.

Steeds meer gemeentefracties pleiten voor verplicht schoolzwemmen
In steeds meer gemeenten klinkt de roep om het schoolzwemmen weer in ere te herstellen. Zo wil de Statenfractie van de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Groningen dat schoolzwemmen voor basisschoolkinderen weer verplicht wordt.

Jongen met autisme niet naar school door korten pgb
Een jongen met autisme uit Breda kreeg door bezuinigen niet meer de hulp die hij nodig had. De jongen werd gekort op zijn persoonsgebonden budget (pgb), waardoor hij niet meer naar school kon.

'Cijfers van vwo 5 al medebepalend voor numerus fixus'
Scholieren die een studie met een maximum aantal eerstejaarsstudenten (numerus fixus) willen gaan doen, moeten beseffen dat niet de eindexamencijfers, maar de cijfers van de jaren daarvoor straks medebepalend zijn voor de selectie. 

App Mattie helpt studeren zonder afleiding van social media
In deze tijd van social media worden studenten tijdens het studeren vaak afgeleid door WhatsApp, Facebook en Snapchat. De app Mattie helpt jongeren zich meer te focussen op het studeren.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
BHV.NL
Interview
'De overheid moet een tweede studie juist faciliteren'

14.000 euro voor een tweede masteropleiding op een Nederlandse universiteit? Veel en veel te duur, vindt voorzitter Cees Zweistra van Stichting Collectieve Actie Universiteiten (SCAU). En met hem zijn er vele studenten die vanwege de kosten afhaken voor een tweede studie. Het aantal studenten dat een tweede studie volgt is in de afgelopen vijf jaar met ruim een derde afgenomen, van ruim 34.000 vijf jaar geleden naar 22.521 in het afgelopen studiejaar. “Bij bepaalde studies wordt er geld verdiend over de rug van studenten.”

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.