Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 26/2016
Headlines
'Leerlingen hebben recht op een plek in het speciaal onderwijs'
SP-Kamerlid Siderius wil het recht op speciaal onderwijs invoeren. Zij pleit voor vaste criteria voor leerlingen naast een minimaal aantal plekken in het speciaal onderwijs. Volgens Siderius is het tijd om met het experiment met knellend onderwijs te stoppen en het speciaal onderwijs in ere te herstellen.
 

Twee moties tegen rekentoets verworpen
In de Tweede Kamer waren twee moties tegen de rekentoets ingediend. Deze moties hebben het in de Kamer niet gehaald. Hierdoor blijft de rekentoets in het voortgezet onderwijs. De rekentoets telde dit jaar voor het eerst mee voor het diploma voor vwo-leerlingen.

Derde Meester Mark boek nu te koop: Meester Mark graaft door
Mark van der Werf heeft een nieuw boek geschreven: Meester Mark graaft door. In dit boek vertellen tientallen onderwijzers in hart en nieren hoe hun beroep in ruim een halve eeuw is veranderd.

 
'Uitgeputte docent en gestreste leerling besmetten elkaar'
Docenten die uitgeput zijn of in sterke mate een burn-out ervaren, hebben klassen met gestreste leerlingen. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of British Columbia onder 406 basisschoolleerlingen van gemiddeld elf jaar.

 
Bussemaker compenseert schoolkosten minderjarige mbo’ers
Minister Bussemaker van Onderwijs maakt 5 miljoen euro vrij om ouders met een laag inkomen en minderjarige kinderen op het mbo tegemoet te komen in de schoolkosten. De bewindsvrouw komt in het najaar met een structurele oplossing voor ouders met een smalle beurs.

Directeuren VO hebben weinig vertrouwen in Dekker en Bussemaker
Sinds 2012 is het vertrouwen in staatssecretaris Dekker en minister Bussemaker van Onderwijs sterk gedaald onder directeuren in het voortgezet onderwijs. Sinds de installatie van staatssecretaris Sander Dekker is het vertrouwen in hem sterk gedaald.
 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
CNV Onderwijs
Interview
Negen vragen aan voorzitter VO-Raad Paul Rosenmöller

Zes jaar doen over het vmbo, de havo of het vwo? Daarover is discussie gaande, zegt voorzitter Paul Rosenmöller van de VO-Raad. De oud-fractievoorzitter van GroenLinks ziet de overgangen in het onderwijs als de zwakke schakels en wil de "Chinese muren" tussen de verschillende sectoren weghalen. Voor hem is het niet de vraag of dat gaat gebeuren, maar in welk tempo. De Nationale Onderwijsgids sprak met Rosenmöller over de veranderingen die het voortgezet onderwijs te wachten staat.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.