Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 22/2015
Headlines
Vaders spelen grote rol in volwassen taalontwikkeling kinderen
Vaders zijn degenen die ervoor zorgen dat kinderen overgaan naar de echte, volwassen taal. Moeders daarentegen zouden hun kinderen juist op een kinderlijke manier toespreken om de emotionele band te versterken. Vaders zouden dan ook een grote rol spelen in de taalontwikkeling van hun kind.
Kinderen met leerachterstand kunnen beter presteren door beweging
Basisschool-leerlingen die laag scoren op Cito-toetsen maken kans op overplaatsing naar een school voor speciaal onderwijs. Voor de kinderen en hun ouders vaak een ingrijpende gebeurtenis. De Hersenstichting wil te weten komen hoe sport en beweging de leerprestaties van deze kinderen het meest kunnen verbeteren.
Mensen met beperking lopen stage tijdens Prokkelweek
Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 juni is het Prokkelweek in Nederland. In deze week staan ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking centraal. Tal van mensen, bedrijven, gemeenten en stichtingen zijn die week actief. Bedrijven en overheden nodigen mensen met een beperking uit stage bij hen te komen lopen.
CBS: 'Meiden doen het beter in het onderwijs'
Meisjes doorlopen het onderwijs soepeler dan jongens. Ook in het hoger onderwijs doen jonge vrouwen het doorgaans beter dan jonge mannen. Jongens zouden vaker speciaal onderwijs volgen en verlaten vaker voortijdig het onderwijs. Echter, op de arbeidsmarkt zijn de rollen omgekeerd.
Nibud: 'Nog veel onduidelijkheid onder studenten over nieuwe leenstelsel'
Uit het Nibud Studenten onderzoek dat eind juni verschijnt blijkt dat er onder studenten nog veel onduidelijkheden zijn over het nieuwe leenstelsel. Zo zijn er onduidelijkheden over leenmogelijkheden, terugbetalen van de studieschuld, de OV-chipkaart en het switchen van studie.
Bijna driekwart docenten tegen omkeren correctievolgorde examens
74 procent van de leerkrachten is tegen het omkeren van de correctievolgorde van de examens. De docenten wil dat het blijft zoals het is: eerst kijkt de eigen docent de examens na, daarna een collega van een andere school.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Universiteitsfonds Limburg
Column
Liefde voor jezelf, egoïstisch of niet?

Het wordt de laatste jaren zo vaak gezegd: je moet eerst van jezelf houden. Vaak schuurt dat wat in de maag... egoïsme, alleen aan jezelf denken, ikke en de rest kan stikke. Mensen kijken soms wat onzeker als ze het horen zeggen. Hoe doe je dat in Godsnaam van jezelf houden?

 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.