Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 42/2015
Headlines
Symposium Kindcentra 2020 over integratie kinderopvang en onderwijs
Vandaag presenteert de regiegroep Kindcentra 2020 de plannen voor integratie van onderwijs en kinderopvang tijdens een symposium in Den Haag. In een forumdebat zullen Tweede Kamerleden van onder meer SP, PvdA, CDA en VVD op de voorstellen reageren.
 
Scholieren vinden dat er meer respect getoond moet worden aan leraren
Twee derde (67 procent) van de middelbare scholieren vindt dat er meer respect getoond moet worden aan docenten. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag samen met jongerenkrant 7Days onder 900 middelbare scholieren. Eén op de vijf (23 procent) van de leerlingen stelt zelfs dat afgelopen schooljaar minimaal één docent structureel werd gepest in hun klas.  
Nu ook lessen in seksuele vorming voor speciaal onderwijs

Ouders, verzorgers en docenten vinden het lastig: seksualiteit en leerlingen met een beperking. Om leraren hierbij te helpen werd relevant onderwijsmateriaal samengebracht en ontwikkelden Rutgers en de CED-groep de leerlijn seksuele vorming, ouderbrochures, beeldmateriaal en een trainingsaanbod.

Programmeren in lesprogramma moet kloof onderwijs en ICT verkleinen
Bedrijven hebben het al jaren moeilijk om aan goede programmeurs te komen. Dit komt omdat de kloof tussen onderwijs in ICT te groot is. Daarom vraagt Codeweek vanaf 10 oktober aandacht voor 'het lezen en schrijven van de toekomst'. De European Code Week loopt tot en met 17 oktober.  
 
Vroege selectie middelbare school vergroot sociale ongelijkheid
Vroege selectie van leerlingen in het voortgezet onderwijs vergroot de verschillen in leerprestaties tussen sociale milieus. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA), Maastricht University en de Erasmus Universiteit naar het Nederlandse onderwijsstelsel.
Scholen hebben grote behoefte aan lesmaterieel over vluchtelingen
VluchtelingenWerk ziet de vraag naar speciale les- pakketten over vluchtelingen de afgelopen periode steeds meer toenemen. De behoefte naar dergelijk lesmateriaal is onder Nederlandse scholen enorm gegroeid door de vluchtelingencrisis. Normaal krijgt VluchtelingenWerk zo'n honderd vragen voor informatie per jaar binnen, nu ligt het aantal alleen al in september op 300. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
EP-Nuffic
Column
Voor techniekonderwijs hoef je geen techneut te zijn

De Kinderboekenweek 2015 richt tien dagen lang de schijnwerpers op natuur, wetenschap en techniek. Een prachtig thema, waarmee wetenschaps- en techniekonderwijs hopelijk ook weer een nieuwe impuls krijgt. Gelukkig zien we al dat steeds meer scholen daarmee bezig zijn.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.