Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 4/2015
Headlines
Prinses Laurentien geeft workshop energiebesparing op NOT 2015
Op dinsdag 27 januari gaat de NOT Onderwijsvakbeurs weer van start. Met het luiden van de schoolbel om 10 uur openen MBO leerlingen, MBO-Leraar van het Jaar Marloes van der Meer en Leraar van het Jaar Speciaal Onderwijs Joke Lorist officieel de beurs.  
Eerste Kamer akkoord met leenstelsel studenten
De Eerste Kamer heeft gisteravond na een lang debat ingestemd met het wetsvoorstel van minister Bussemaker van Onderwijs voor een sociaal leenstelsel voor studenten. Daarmee komt definitief een einde aan de basisbeurs. Studentenorganisaties reageren teleurgesteld.
Tekort aan leraren voortgezet onderwijs heeft record bereikt
In 2014 stond er een recordaantal vacatures open voor docenten in het voortgezet onderwijs. De vraag naar leraren zal naar verwachting nog verder toenemen omdat veel leerkrachten met pensioen gaan de komende jaren.
Inspecties presenteren Jaarwerkprogramma Toezicht Jeugd 2015
De vijf jeugdinspecties (Inspectie van het Onderwijs, Inspectie Jeugdzorg, Inspectie voor de Gezondheidszorg, Inspectie Veiligheid en Justitie en Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid) hebben het Jaarwerkprogramma Toezicht Jeugd 2015 gepubliceerd.  
Utrecht eerste stad zonder zwakke basisscholen
Utrecht is de eerste grote stad in Nederland waarvan alle basisscholen, inclusief speciaal basisonderwijs, een voldoende hebben gekregen van de Onderwijsinspectie. Wethouder Jeroen Kreijkamp van Onderwijs in Utrecht is zeer tevreden met dit resultaat en reikt vandaag aan alle scholen een boekenbon uit ter waarde van 50,- euro.
Asscher wil preventieve maatregelen infectieziekten kinderopvang verbeteren
Er is ruimte voor verbetering van de preventieve maatregelen die kinderopvangcentra nemen tegen infectieziekten. Dit schrijft minister Asscher van Sociale Zaken (SZ). Uit onderzoek blijkt dat kinderen die naar een kinderdagverblijf gaan twee keer zo vaak ziek zijn als kinderen die niet naar kinderopvang gaan.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Philipse Business School
Interview
Hoe kan een kind met ADHD goed leren plannen?

Leerlingen met ADHD vinden het vaak lastig om een plan op te stellen voor het leren van toetsen. Het behouden van langdurige aandacht bij een taak, stil zitten, niet op de impulsen in gaan die ze binnen krijgen en het maken van een planning zijn de meest voorkomende problemen voor leerlingen met ADHD bij het leren voor een toets. Hoe kan een leerling met ADHD leren plannen?  

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.