Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 3/2014
Headlines
Draaiboek voor crisissituatie rond seksueel misbruik op school
Stichting School en Veiligheid/PPSI introduceert het vernieuwde draaiboek 'Moet iedereen 'het' weten?' voor schoolleiders in het primair en voortgezet onderwijs.
Autismetest: lijkt uw kind autisme te hebben?
 GRONINGEN - Kan bij uw kind sprake zijn van autisme? De website Heeft - mijnkindautisme.nl biedt u de mogelijkheid om een autismetest in te vullen om hierover meer duidelijkheid te krijgen. Dat meldt Heeftmijnkindautisme.nl.
Zonnepanelen op meer basisscholen in Leeuwarden
LEEUWARDEN - Met dank aan een externe investeerder kunnen 38 gymlokalen, buurthuizen en basisscholen in Leeuwarden over niet al te lange tijd zonnepanelen op hun gebouw laten plaatsen. Daarover bericht de website van het Friesch Dagblad.
Met bitcoins kinderopvang betalen
LEIDEN - Teddy Kids heeft een primeur. Dit kinderdagverblijf in Leiden is het eerste kinderdagverblijf op de hele wereld waar ouders met bitcoins kunnen betalen voor de opvang van hun kinderen. Daarover bericht de website van het Leidsch Dagblad.
 
Fors minder voortijdige schoolverlaters
Het aantal jongeren dat zonder diploma van school gaat, is vorig jaar stevig gedaald. In totaal stopten 8300 minder jongeren voortijdig met hun opleiding in vergelijking met het schooljaar 2011/2012, toen nog bijna 35 duizend jongeren uitvielen.
Prins Claus Conservatorium presenteert Full-Size Conducting 2014
Het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, presenteert dit jaar opnieuw het project Full-Size Conducting. Het evenement zal plaatsvinden van woensdag 29 januari tot en met zaterdag 1 februari 2014.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Coenecoop College
actie
Column
interview afbeelding
Laten we ze helpen
Dinsdag bereikte mij het nieuws 'Scholiere steekt medescholier met een schaar vanwege blootfoto'.
Volgens het artikel zou het 14-jarige slachtoffer een blootfoto verspreiden van het 15-jarige meisje (dader) die verliefd op hem was.
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.