Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 31/2016
Headlines
'Meer aandacht voor slechte houding jongeren'
Artsen en fysiotherapeuten zien dat jongeren steeds vaker kampen met rug-, nek-, en schouderklachten door een slechte houding. Volgens Houding Netwerk Nederland, waarin de ouders en zorgverleners zijn verenigd, moeten ouders, leraren en artsen meer aandacht hebben voor een gezonde houding.
 

NVA pleit voor bijscholing vroegtijdige signalering autisme
Als autisme sneller en beter herkend wordt, kunnen kinderen en ouders beter begeleid worden. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat ze later in het leven minder problemen hebben. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) pleit voor meer bijscholing aan artsen en andere medisch specialisten die werken met kinderen en volwassenen met autisme.

Tilburgse jongeren werken aanpak sexting uit
Begin dit jaar doken naaktfoto's op van Tilburgse scholieren die tegen de wil van de leerlingen op Instagram werden geplaatst. In het kader van het project We can Young Tilburg is daarom in Tilburg een campagne ontwikkeld om onvrijwillige sexting aan te pakken.

Na wurgrage nieuw spelletje onder kinderen: hyperventileren
Hyperventilatie lijkt het nieuwste spelletje te zijn onder kinderen. Net als de wurgspelletjes van een paar jaar eerder kan het de gezondheid van kinderen in gevaar brengen.

LSVb: 'Voorlichting aankomende studenten is nog niet op peil'
De voorlichting van universiteiten en hogescholen via opleidingspagina's laat nog steeds te wensen over. Dat blijkt uit het jaarlijkse voorlichtingsonderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De universiteiten en hogescholen zijn met eerdere aanbevelingen van de studentenbond wel aan de slag gegaan, maar op een aantal thema's is volgens de LSVb nog veel te behalen.

Docenten en badmeesters mogelijk vervolgd voor verdrinkingsdood meisje
Drie leraren en twee badmeesters worden mogelijk vervolgd vanwege de verdrinking van een 9-jarig meisje in een zwembad in Rhenen vorig jaar september. De leraren en badmeesters worden dood door schuld en grove nalatigheid ten laste gelegd.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Luzac
Column
Pretparkgeneratie dupe van supermangedrag

Het was voor mij als kind een straf wanneer het tegen zessen liep en de deuren van het pretpark dreigden te gaan sluiten. Door de intercom galmde een stem dat het park dicht zou gaan en dat iedereen zich naar de uitgang moest bevinden. Ik trok dat slecht. Kon geen afscheid nemen van de hoge en snelle attracties, die mij onbewust na een rit lieten weten dat het wellicht maagtechnisch gezien beter was om niet meteen een tweede keer dezelfde rit te beleven. Dit alles wil niet zeggen dat ik een product ben van de zogenaamde pretparkgeneratie. Een geuzennaam die geregeld gebruikt wordt om aan te geven dat 'de jeugd van tegenwoordig' leeft in een wereld waarin alles in het teken staat van vluchtige woorden als 'snel', 'lol', ‘nu' en 'leuk.'

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.