Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 12/2017
Headlines

Nijmegen is Nationale Onderwijsstad 2017/2018  
Met ingang van 1 oktober draagt Nijmegen een jaar lang de titel van Nationale Onderwijsstad 2017/2018. Zij is hiertoe verkozen door de Stichting Nationale Onderwijsweek.

Bussemaker en Dekker wijzen specialisatie kleuteronderwijs af  
Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker van Onderwijs zijn het niet eens met de stelling dat de pabo tekort zou schieten in het opleiden van studenten voor het jonge kind.

Leesvaardigheid onder 15-jarigen hard achteruit   
De Stichting Lezen en Schrijven maakt zich zorgen over het groeiende aantal 15-jarigen in Nederland dat moeite heeft met lezen. Volgens de stichting besteedt het vervolgonderwijs te weinig aandacht aan leesachterstanden en laaggeletterdheid onder jongeren.

Mbo-scholen helpen via open space werksessies Drenthe innoveren 
Donderdag 16 maart vond de Nacht van de innovatie plaats. Ondernemers, studenten en creatievelingen hebben samen met de provincie Drenthe nagedacht over de vraag hoe het Drentse bedrijfsleven meer kan innoveren.

'Groepsfunctioneren in de kinderopvang verdient meer aandacht'  
Pedagogisch medewerkers zouden meer aandacht moeten hebben voor het stimuleren van contacten tussen kinderen in de groep. Meer samenhang in de groep bevordert een positieve en levendige sfeer in de kinderopvang.

Wat is toetsstress en hoe is dit aan te pakken?    
Leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgen elke dag veel werk op hun bord. Huiswerk, werkstukken, presentaties en natuurlijk toetsen waarvoor geleerd moet worden.
 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Payroll Select
Blog
'Traumasensitief onderwijs is werken met de tijdlijn van een leerling!'  

Strafregels schrijven en in de hoek staan waren vijftig jaar geleden hele normale manieren om kinderen in de klas te disciplineren. Na “verdwijn maar naar de gang!” kwamen de beloningstickers en de “stoutstoel”  daarvoor in de plaats. Kinderen kwamen, dachten wij, de school binnen als een tabula rasa.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Griffeweg 9 · Groningen, Groningen 9724 GE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp