Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 6/2014
Headlines
Convenant om studiesucces mbo-doorstromers te bevorderen
Twaalf onderwijs- instellingen uit de regio Noord-Holland en Flevoland sloten gisteravond, 4 februari een convenant om het studiesucces van mbo-doorstromers in het hbo te verbeteren. De partners willen niveau 4-studenten al tijdens hun mbo-opleiding voorbereiden op een hbo-studie en hen intensiever begeleiden bij hun (studie)loopbaanoriëntatie. 
Meer jongeren ambiëren een loopbaan als leraar
Uit een onderzoek onder leerlingen van middelbare scholen blijkt dat het beroep van leraar zich in een toenemende belangstelling verheugt. Uit gegevens van de Vereniging Hogescholen wordt duidelijk dat de lerarenopleidingen in ons land afgelopen studiejaar een hoger aantal inschrijvingen hebben ontvangen dan in de studiejaren daarvoor.
Veel onzekerheid bij ouders over opvoeden, opgroeien en gezondheid
Jonge ouders met één kind, een relatie en een parttime baan zijn buitengewoon tevreden over hun eigen opvoedkunsten. Een op de vijf geeft zichzelf een negen of een tien. Ben je echter een alleenstaande, oudere ouder die veel werkt en meerdere kinderen heeft, dan is de kans groot dat je jezelf een mager zesje of een onvoldoende geeft.
Succesvol OOGO-overleg Passend Onderwijs krijgt vervolg
Een eerste gezamenlijk overleg tussen 17 gemeenten, het regionaal samenwerkings-verband Primair Onderwijs Stromenland en Voortgezet Onderwijs 25.07 is dusdanig succesvol gebleken, dat er opnieuw met elkaar in gesprek getreden wordt. Het overleg is georganiseerd met het oog op de nieuwe Wet op Passend Onderwijs en de Jeugdwet, wat flinke aanpassingen vereist bij scholen en gemeenten. 
Beperkt taalbegrip bij autisme is aandachtsprobleem
Mensen met een autisme-spectrumstoornis (ASS) begrijpen andere mensen vaak niet goed. Onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft uitgewezen dat er meer speelt dan een beperkt taalbegrip of het niet kunnen inleven in anderen. Het begrip blijkt te verbeteren als mensen met autisme duidelijke instructies krijgen over waarop ze moeten letten.
 
Tilburg University organiseert TEDx evenement
Hoe verandert ons leven onder invloed van nieuwe technologieën? Dat is de centrale vraag van de tweede editie van TEDxTilburgUniversity op 13 februari. Elf sprekers gaan in korte talks vanuit de disciplines technologie, entertainment en design in op het onderwerp van dit jaar, ‘Living Limitless’.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Sint-Montfort College
actie
Column
interview afbeelding
Waar staat de ‘M’ voor in mbo?
Je zou denken dat de M in mbo voor ‘maar’ staat. Misschien moeten wij eens met z’n allen gaan turven hoe vaak iemand het woord ‘maar’ vóór mbo plaatst. ‘Ik doe maar mbo’ bijvoorbeeld, ‘Het is maar een mbo opleiding’ of laatst ‘Ik doe maar mbo maar ik heb hbo-niveau’. Hoe komt het dat mbo vaak in één adem genoemd wordt als ‘maar’? Blijkbaar vinden wij het mbo onder de maat, een te laag niveau. Toch zijn er erg veel banen in Nederland die een mbo-opleiding vereisen. Denk aan kapsters, monteurs, loodgieters en natuurlijk paraveterinair dierenartsassistentes. 
 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.