Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 11/2015
Headlines
Scholen kunnen zorg meervoudig beperkte kinderen niet betalen
Scholen kunnen de zorg die nodig is in de klas voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking niet meer betalen. Ouders zijn bang dat hun kind binnenkort niet meer naar school kan. Vorige week werd al bekend dat het voor ouders van kinderen met extra zorg onduidelijk is wie wat moet betalen. Een aantal scholen heeft nu aan de bel getrokken dat ze de kosten voor de zorgkinderen niet veel langer kunnen voorschieten.
Doe mee en win de TechniekTrofee!
Krijgen uw leerlingen techniekles? Schrijf uw basisschool dan nu in voor de TechniekTrofee 2015! De school met de beste techniekinitiatieven ontvangt de Maas Geesteranusprijs, bestaande uit een oorkonde, een penning en 3500 euro! Ter inspiratie spraken wij de winnaar van vorig jaar: Daltonschool Neptunus in Amsterdam.
Pilot 'Regelluwe scholen' ook op niet-excellente scholen zeer gewenst
Staatssecretaris Dekker wil een experiment starten met verminderde regelgeving voor scholen. De pilot 'Regelluwe scholen' is echter alleen toegankelijk voor excellente onderwijsinstellingen en daar zijn scholen zonder dat predicaat verbolgen over. Zo zou blijken uit een peiling onder 369 schoolleiders door de vereniging van christelijk onderwijs Verus. Dit meldt Telegraaf.
Nationaal Privacy Congres in het Onderwijs
Stichting Privacy Nederland organiseert op 24 maart het Nationaal Privacy Congres in het Onderwijs. Het miniserie van Onderwijs vraagt in samenwerking met brancheorganisaties zoals de PO-Raad en VO-Raad meer aandacht voor privacy in het onderwijs. Scholen spelen een cruciale rol bij het bevorderen van privacy als maatschappelijk-culturele verworvenheid. Dit meldt de PO-Raad.
Winnaars beste leerbedrijf en praktijkopleider Nederland 2014 bekend
Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van 2014 zijn bekend. Dat zijn scheepsbouwer De Vries Scheepsbouw uit Makkum en Kees Smits, werkzaam bij KPN International in Den Haag. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Koninklijke IHC in Kinderdijk maakte Cassandra Winkels als mbo-ambassadeur, namens minister Bussemaker van Onderwijs, de winnaars bekend.
Studenten IT in debat met hacker David Schrooten
Op 24 april deelt omstreden hacker David Schrooten zijn verhaal met IT-studenten in Utrecht. Hij zal de hoofdgast zijn tijdens het derde IT Talent Debate. De hacker heeft twee jaar vast gezeten in vijf streng bewaakte Amerikaanse gevangenissen.    
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Aononderwijs.nl
Column
Van je fouten moet je leren

Hoog op de agenda van de beleidsmakers in het onderwijs staat dit jaar de werkdruk. Inmiddels hangt in veel personeelskamers aan het prikbord het lijstje met wat wel en niet moet van de Inspectie en een ieder weet nu: “Een groepsplan is niet verplicht. Minimale plannen als didactisch hulpmiddel zijn voldoende.” Groepsplannen hoeven niet. Maar wat moet dan wel? “Minimale plannen”. Maar wat zijn dat?  

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.