Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 5/2015
Headlines
Betere aansluiting mbo en arbeidsmarkt moet kansen op baan vergroten
Jongeren die willen beginnen met een mbo-opleiding moeten een beter beeld hebben van de kwaliteit van de opleiding, het arbeidsmarktperspectief en de inhoud en inrichting van het onderwijs, vindt minister Bussemaker van Onderwijs.   
´Leerlingen presteren beter met minder verplichte lesuren´
In landen met hoge leerresultaten worden gemiddeld  minder uren lesgegeven dan in Nederland gebeurt. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit een onderzoek onder 33 landen dat vandaag wordt gepubliceerd.
Sterk beroepsonderwijs vereist relaties tussen docent, student en beroepskolom
Om kinderen en jongeren te laten opgroeien tot zelfstandige en sociale volwassenen met een duidelijk beroepsperspectief moet het beroepsonderwijs optimaal aansluiten bij de veranderende beroepspraktijk. Kennis veroudert snel en er worden steeds andere talenten gevraagd van de jongeren.
Veel scholen gebruiken afgekeurd programma tegen pesten
Veel scholen werken met programma's tegen pesten die zijn afgekeurd door de speciale commissie van de overheid. Dat zou blijken uit een inventarisatie van de NOS. Het nieuwsprogramma ging langs bij diverse bedrijven en organisaties die de afgekeurde programma's aanbieden.  
Plan voor verbetering zorg en onderwijs aan kinderen met gedragsproblemen
In aanwezigheid van staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid hebben dertien organisaties uit de zorg en het onderwijs dinsdag een intentieverklaring ondertekend. De organisaties erkennen dat de kwaliteit van zorg en onderwijs voor jongeren met gedragsproblemen beter kan en moet.
Ministerie start voorlichtingscampagne leenstelsel
Nu het leenstelsel door de Eerste Kamer is goedgekeurd, start het ministerie van Onderwijs een voorlichtingscampagne om scholieren en studenten in te lichten over de veranderingen in de studiefinanciering. Zo ontvangen alle eindexamen kandidaten de komende maand een brief van het ministerie met uitleg. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
AFAS
Wie runt de school?
“Het zijn de financiële mensen die in feite de school runnen”

Anne Jan van den Dool is oprichter van het Apeldoornse onderwijsadviesbureau MijnID.nu en zelfbenoemd ‘integraal onderwijsbemoeier’. Zijn bureau helpt scholen en onderwijsprofessionals om hun eigen identiteit scherp te krijgen. John de Leeuw is sinds de zomer van 2014 algemeen directeur van Onderwijsbureau Hollands Midden (OHM). Zijn organisatie verzorgt de bedrijfsvoering voor ongeveer 150 scholen.    

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.