Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 1/2017
Headlines

Wat verandert er per 1 januari 2017 in het onderwijs?
Vanaf 1 januari 2017 zullen verschillende wijzigingen doorgevoerd worden in het onderwijs. Wat zijn de belangrijkste veranderingen? De Nationale Onderwijsgids zet alles voor u op een rij.

 
Therapiehonden steeds meer ingezet in speciaal onderwijs
Steeds meer scholen voor speciaal onderwijs hebben therapiehonden rondlopen. Door de honden leren de leerlingen beter om te gaan met hun emoties en krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Stripromans hebben positief effect op leesplezier middelbare scholieren
Graphic Novels, ook wel stripromans genoemd, blijken een gunstig effect te hebben op het leesplezier van leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Ook draagt het bij aan een beter begrip van het verhaal. 

Hoogbegaafdheid vaak obstakel bij vinden van werk
Voor veel hoogbegaafde volwassenen blijkt het moeilijk om werk te vinden. Het ontbreekt hen aan de nodige diploma's omdat ze zich vaak niet thuis voelden in het bestaande onderwijs. Ze leren liever zelf. Op de arbeidsmarkt wordt echter steeds grotere waarde gehecht aan diploma's.

'Instanties moeten meer samenwerken met RMC's om jongeren aan baan te helpen'
Vanaf 2017 moeten het UWV, de sociale diensten en de gemeenten beter gaan samenwerken in het begeleiden van jongeren die geen diploma of baan hebben en niet geregistreerd staan. Het kabinet heeft deze partijen in 2016 daarom opgeroepen afspraken te maken met de Regionale Meld- en Coördinatiepunten (RMC's) waar voortijdige schoolverlaters worden geregistreerd.

Onderwijs had in 2016 hoogste cao-loonstijging
In 2016 zijn de cao-lonen gestegen met 1,9 procent, de grootste toename sinds 2009. Ook over het laatste kwartaal van 2016 was de stijging 1,9 procent. In het derde kwartaal was dat nog 2,1 procent. De hoogste cao-loonstijging was in het onderwijs.
 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Expert in examinering
Column
Aan de (wan)orde van de dag

"De discipline van de Nederlandse leerling is erbarmelijk", luidt de eerste regel van het artikel dat ik ’s ochtends vroeg lees. Het gaat over de werkomstandigheden waar docenten in ons land mee te maken hebben. De kop van het stuk generaliseert in één klap alle Nederlandse scholen, de leerlingen en het onderwijzend personeel. Er heerst namelijk "onrust, wanorde en lawaai" in de klaslokalen. Dat zou volgens diverse media blijken uit een onderzoek van het onderzoeksorgaan OESO. 

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.


This email was sent to klantrelaties@nationale-media.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nationale Onderwijsgids · Sontweg 13 · Groningen, Groningen 9723 AT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp