Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 36/2015
Headlines
Helft docenten wil kortere zomervakantie
Zomervakanties in het onderwijs staan vaak ter discussie. Werkende ouders wringen zich in allerlei bochten om opvang voor hun kinderen te regelen en veel docenten klagen over de prijzen van vakanties in het hoogseizoen. 
 
25 duizend leerlingen minder voor onderbouw VO
Over 5 jaar zullen er 25 duizend minder leerlingen in de eerste twee leerjaren van het middelbaar Nederlands onderwijs zitten. De scholen voor voortgezet onderwijs kunnen de komende jaren een krimp van 9 procent verwachten. 
Politici en deskundigen willen les in sociale media op basisscholen
Uit cijfers van Monitor Jeugd en Media blijkt dat kinderen al jong actief zijn op internet. Zo heeft 72 procent van de 10 tot 12-jarigen een smartphone. Steeds meer politici en deskundigen zijn van mening dat leerlingen ook les in sociale media moeten krijgen op de basisschool.
Gebruik kinderopvang in tweede kwartaal opnieuw gedaald
Uit de cijfers van het tweede kwartaal 2015 blijkt dat het gebruikt van kinderopvang nog steeds daalt. Zo is het gebruik van kinderopvang met 1,6 procent afgenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.  
 
LSVb: '71 opleidingen zijn van onvoldoende niveau'
Uit onderzoek van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) blijkt dat momenteel bij 71 hbo- en wo-opleidingen in de kwaliteit tekort schieten volgens de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Het overgrote deel van deze opleidingen wordt gegeven aan een universiteit of hogeschool die wel de instellingsbrede kwaliteitstoets heeft gehaald.
Discriminatie op leeftijd en naam hardnekkig probleem
Oudere werknemers en werknemers met een migranten achtergrond worden twee keer minder vaak uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan autochtone Nederlanders onder de 35 jaar. Dit blijkt uit een onderzoek dat minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid liet uitvoeren. 
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Luzac
Column
Een goed begin… is het halve werk!
Iedereen kent de uitdrukking een goed begin is het halve werk. Het is zo klaar als een klontje dat het prettig is om een goede start te maken 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.