Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 26/2015
Headlines
'Steeds meer digitalisering in klas, maar niet alle mogelijkheden worden benut'
Steeds meer basisscholen stappen over op digitaal lesgeven. Ook maken de leraren steeds meer gebruik van ICT in de klas. Wel zou het onderwijs nog meer uit de mogelijkheden van ICT in het onderwijs kunnen halen.
'Steeds meer kinderen op tijd ingeënt
Steeds meer kinderen worden op tijd ingeënt. Dit blijkt uit het RIVM-rapport ‘Vaccinatiegraad Rijksvaccinatie programma Nederland’ (verslagjaar 2015). Zo ligt de gemiddelde deelname per vaccinatie tussen de 92 en 99 procent.
Meester Mark vraagt door
Journalist Mark van der Werf gaat op zijn 35e lesgeven op een basisschool, maar houdt het binnen twee jaar voor gezien. Het boek over zijn kortstondige carrièreswitch, Meester Mark draait door, maakt een storm aan reacties los. Talloze leraren storten hun hart uit.
LAKS publiceert rapportage scholierencongressen over motivatie
Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft het afgelopen jaar negen scholierencongressen georganiseerd met als thema motivatie. 293 scholieren van 93 verschillende scholen vertelden uitgebreid wat hen motiveert. Hierbij werd extra aandacht besteed aan digitalisering, het curriculum en de rol van de docent. 
Meerderheid Kamer tegen bindend studieadvies
Het bindend studieadvies in het hoger onderwijs lijkt van de baan. Door dit bindende advies zouden studenten uit het tweede en derde jaar van de opleiding gestuurd kunnen worden wanneer ze niet genoeg studiepunten halen. Maar een meerderheid van de Tweede Kamer ziet niets in het plan.
Kamer vraagt Bussemaker om opheldering over leenstelsel
Kamerleden hebben minister Bussemaker om opheldering gevraagd over hoeveel geld hogescholen en universiteiten er nu werkelijk extra bij krijgen door de invoering van het leenstelsel. Bussemaker zei eerder dat er een miljard euro extra voor het hoger onderwijs zou komen door de afschaffing van de basisbeurs.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
IP Campus
Interview
Jan van Zijl (MBO Raad) over 'MBO2025' en de strijd tegen het imagoprobleem

“Het MBO, dat is het leven zelf”, zegt Jan van Zijl, voorzitter van de MBO Raad. “Daar komt alles samen wat ik maatschappelijk van belang vind”. Toen de oud-politicus zo'n 8 jaar geleden benaderd werd voor het voorzitterschap ging hij daar dan ook “met graagte” op in. In zijn politieke loopbaan hield hij zich voornamelijk bezig met arbeidsmarktvraagstukken.

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.