Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 9/2014
Headlines
 'Energie besparen met  WaterSpaarders'
Gemiddeld douchen we in Nederland acht minuten per dag. Als we dat terugbrengen naar vijf minuten, besparen we met z’n allen heel veel warm water en dus heel veel energie. Met het nieuwe lesprogramma WaterSpaarders
(http://scholen.waterspaarders.nl) leren kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs in vier lessen over de impact van klimaatverandering op de natuur en het belang van energie besparen. Dit gebeurt op een ludieke manier: De leerlingen ontwerpen tijdens een gastles hun eigen etiket voor een doucheproduct waarin ze in beeld en tekst oproepen tot korter douchen. 
Mag een school een leerling met beperking weigeren?
UTRECHT - Het College voor de Rechten van de Mens is een nieuwe campagne gestart: ‘Mag een school een leerling met beperking weigeren?’ Daarover bericht Mensenrechten.nl.
PO-Raad organiseert: Thuiszitters & Passend Onderwijs
Vrijdag 28 maart houdt de PO-Raad een bijeenkomst over de problematiek van thuiszitters in het primair onderwijs. Middels praktijkervaringen wordt gekeken naar knelpunten en mogelijke oplossingen; wat is er nodig om onderwijs en zorg dichter bij elkaar te krijgen? 
D66 investeert 40 miljoen in onderwijs
Oppositiepartij D66 mag naar eigen zeggen van het kabinet 40 miljoen euro investeren in onderwijs. De partij heeft een deel van het geld gereserveerd voor het behoud van Nederlands onderwijs in het buitenland en voor het aantrekken van buitenlandse studenten naar onderwijs in Nederland.
Meer schadeclaims wegens kapotte spullen
Scholen krijgen steeds vaker te maken met schadeclaims wegens het kwijtraken of kapot gaan van spullen van hun leerlingen. Ouders stellen de school hiervoor steeds vaker aansprakelijk en dienen een rekening in. Dit meldt Trouw. 
 
Wijncursus voor studenten met bijbaan in horeca
SOEST - Studio Smaak van Wijn verzorgt diverse wijncursussen. Ook voor studenten die een bijbaan in de horeca hebben. Daarover bericht de website van Smaak van Wijn.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Koninklijk Instituut voor de Tropen
actie
Column
interview afbeelding
De SAMEN- of TEGENstand: spelen met rollen en posities
'Die ene jongen in de klas komt niet meer van zijn imago af. Hij is en blijft de Ruziezoeker, wat hij ook doet, of juist niet doet. De klas keert zich 'en masse' tegen hem: 'Nee hè, daar heb je hem weer!' En de reactie van de 'Ruziezoeker' zelf: 'Ik krijg altijd de schuld!' En wij, als leerkracht zien het gebeuren en denken eveneens: 'Nee hè, daar gaat'ie weer!'
Breng hier maar eens beweging in!'
 
Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.